Cartinoi.ro

Tuesday, April 17, 2012

FLUORUL - GLANDA TIROIDA

Se cunoaste deja faptul ca fluorura are capacitatea de a modifica functiile sistemului endocrin, insa acest fapt este ignorat de catre agentiile si asociatiile care continua sa promoveze practica de fluorurare a apei. De ce oare? Potrivit unui raport din 2006 al National Research Council, "fluorul este, in sens larg, un disruptor endocrin, care afecteaza si modifica functia endocrina normala". Aceasta functie poate implica alterarea tiroidei, paratiroidei, glandei pineale precum si a glandelor suprarenale, pancreas si hipofiza. Glanda tiroida si hormonii asociati acesteia sunt responsabili pentru mentinerea ratei metabolice generale a corpului precum si pentru cresterea si dezvoltarea normala a organismului. Asa cum toate celulele metabolice active au nevoie de hormoni tiroidieni pentru o buna functionare, perturbarea acestui sistem poate avea o gama larga de efecte negative asupra fiecarui sistem din organismul uman. Disfunctiile glandei tiroide este considerata printre cele mai raspandite boli endocrine din lume. Pana in anii 1970, specialistii europeni prescriau fluor pentru a reduce rata metabolismului la pacientii cu o glanda tiroida super activa. Intr-un studiu clinic publicat in aceasta perioada se arata ca o doza de doar 2-3 mg de fluor a fost suficienta pentru a reduce activitatea tiroidei la pacientii cu hipertiroidism. Intr-un raport din 2006 intitulat " Fluorul in apa de baut : O analiza stiintifica a standardelor EPA, The National Research Council a raportat ca "mai multe informatii indica un efect al fluoridei asupra functiei tiroidiene". Concret, raportul arata ca : Expunerea la fluor a omului este asociata cu concentratii crescute de TSH, modificarea concentratiilor de T4 si T3. In plus, National Research Council arata ca exista o legatura puternica intre administrarea de fluor si functia paratiroida, insuficienta de toleranta la glucoza si chiar si momentul de maturitate sexuala. In urma acestor constatari, National Research Council a recomandat ca " efectele fluorului asupra functiei endocrine ar trebui sa fie examinate in continuare, in special cu privire la un posibil rol pe care fluorul il detine in dezvoltarea mai multo boli sau stari mentale". In ciuda acestui fapt sustinatorii fluorizarii continua sa ignore literatura de specialitate cu privire la efectele negative si dezastruoase pe care fluorul il are asupra sistemului endocrin si al sanatatii oamenilor.


Sursa : 
1 National Research Council. 2006. Fluoride in Drinking Water: A Scientific Review of EPA's Standards. National Academies Press: Washington, DC. 507 pp.

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement