Cartinoi.ro

Tuesday, September 14, 2010

POSIBIL TRATAMENT PENTRU HIRUTISM

Se pare ca s-a descoperit un nou tratament pentru femeile cu hirsutism ( carora le creste par pe fata, sani si stomac ), iar tratamentul este incredibil de simplu si de la indemana oricui. Parul creste deoarece aceste femei au un nivel anormal de ridicat de hormoni androgeni ( masculini). Acesti hormoni androgeni calatoresc prin tot corpul in fluxul sanguin, iar singura metoda de a invinge hirutismul este acela de a reduce nivelul acestora. Rezultatele cercetarilor facute in acest sens si publicate in Jurnalul de Fitoterapie arata ca daca bei doua cesti de ceai de menta pe zi timp de cinci zile, acesta ar putea reduce nivelul hormonilor androgeni la femeile cu hirutism.
"Terapiile curente folosesc contraceptive orale pentru a suprima productia de hormoni androgeni, sau medicamente cum ar fi spironolactona care impiedica organismul sa mai produca hormoni, dar acest studiu arata ca menta ar putea fi o buna alternativa naturala pentru femeile care au simptome usoare", a declarat dr. Mehmet Numam Tamer, purtator de cuvant al echipei de cercetare de la Universitatea Suleiman Demirel, Isparta, Turcia. In studiile efectuate a fost folosita o cantitate de 250 ml apa fiarta pusa peste 5 g de frunze de menta uscate si lasat 5-10 minute.Echipa a decis sa cerceteze efectele mentei asupra hirutismului la femei, dupa ce mai multe rapoarte anterioare au aratat ca extactele din menta ar putea reduce libidoul la barbati. Iar un posibil motiv pentru care se intampla asta ar fi acela ca menta reduce nivelul hormonilor androgeni. Alte studii de laborator  au aratat ca administrarea de extract de menta la sobolani a redus nivelul de hormoni androgeni ai acestora.
"Acum trebuie sa facem studii suplimentare pentru a testa fiabilitatea acestor constatari si pentru a vedea masura in care reducerea acestor hormoni androgeni poate ajuta femeile cu hirutism", a mai declarat dr. Tamer.

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement