Cartinoi.ro

Tuesday, September 14, 2010

CANCERUL SI CRIZA ECONOMICA

Posted by Irisma | Tuesday, September 14, 2010 | Category: , , , , , , |

"Incetinirea cresterii economice ameninta sa ridice ratele de cancer in Europa. Din cauza economiei greoaie la nivel european, oamenii vor fii nevoiti sa-si schimbe stilul de viata deoarece salariile sunt micsorate, bugetele taiate, iar angajatorii din sectorul public si privat vor taia si ei din asigurarile de sanatate"- au declarat luni 13 septembrie, expertii in sanatate de la Londra. Numarul de decese din cauza canceului este in scadere in Europa, dar eforturile de prevenire ale acestuia sunt mult ramase in urma si s-a inregistreaza o crestere de aproape 20% la  2,5 milioane de persoane in 2008, fata de 2,1 milioane de persoane in 2002, spune Organizatia Europeana a Cancerului (ECCO ). Un studiu publicat in Jurnalul European ala Cancerului, arata ca actuala criza financiara este de natura sa prejudicieze prevenirea cancerului in diferite moduri, inclusiv prin cresterea expunerii la factori de risc la locul de munca si prin schimbarea stilului de viata. Aceasta ar afecta de asemenea securitatea la locul de munca si ar influenta deciziile luate de guverne si companii cu privire la fondurile alocate pentru cercetare.
"Companiile private si guvernamentale au tendinta de a lua masuri rapide si de a taia bugetele in cadrul controalelor de securitate la locul de munca in perioadele de dificultati economice", a declarat Jose Moreno-Martin, specialist in sanatate publica si medicina preventiva de la Universitatea din Valencia, Spania. El a examinat probele reiesite din studiile facute asupra impactului recesiunii pe o gama larga de factori care hranesc masurile de prevenire a cancerului, inclusiv fumatul, consumul de alcool, dieta si exercitiile etc. El a descoperit ca in timp ce unele studii au detectat o usoara scadere a numarului de tigari fumate, exista prea putine dovezi care sa arate ca recesiunea economica a facut ca oamenii sa renunte la fumat. In ceea ce priveste alcoolul, studiile europene arata o crestere a consumului de alcool in randul somerilor, care se agraveaza si creste in timpul recesiunii economice severe.
Donatiile publice pentru cercetarea in domeniul cancerului finantate de catre organizatiile caritabile vor scadea spun cercetatorii, iar guvernele si industria farmacautica sunt susceptibile de a reduce bugetele de cercetare si dezvoltare. Perspectivele pentru boli cauzate prin expunerea la agenti cancerigeni la locul de munca, sunt de asemenea probabil sa se inrautateasca in vremuri de economie dificila.
Martin-Moreno a citat un studiu corean facut in 1990 si in care a gasit o legatura directa intre reducerea costurilor pentru sanatatea si siguranta oamenilor si capacitatea companiilor de a evita falimentul. "Aceasta explica teribilele alegeri pe care oamenii de afaceri trebuie sa le faca in timp de recesiune economica-sanatate si securitate redusa pentru muncitori sau faliment economic", a declarat el. Echipa de cercetare a doctorului Martin-Moreno a stabilit o serie de sugestii pentru guverne, care spun ei, vor ajuta ca masurile de prevenire a cancerului in randul populatiei sa nu fie subminate. Aceste masuri includ cresterea taxelor la alcool si tigari, mesaje de sanatate publica pentru a consolida recompense economice sanatoase pentru modificari aduse in comportamentul oamenilor, cum ar fi renuntarea la fumat si acordarea de stimulente pentru companii pentru a continua investitia in domeniul sanatatii si securitatii oamenilor.

CUM SA FII SANATOS !

Sursa : reuters.com-septembrie 2010


Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement