Saturday, August 28, 2010

LAPTELE DE MIGDALE

Laptele de migdale a devenit foarte mediatizat dupa ce s-a constatat ca este foarte bun pentru sanatate si reprezinta o alternativa pentru produsele lactate si pentru laptele din soia, ovaz sau orez.
De exemplu pentru cei care doresc sa piarda in greutate, laptele de migdala fara adaos de zahar are doar 60 de calorii la 250 ml. Suna bine, nu ? Nu are colesterol, deci nu vom avea probleme cu inima si mentine tensiunea arteriala in limitele normale.
Laptele de migdale este foarte bun si pentru diabetici, deoarece contine doar 8 grame de carbohidrati si astfel are un caracter glicemic scazut. Acest lucru inseamna ca organismul nostru poate digera usor acest fel de lapte. De asemenea contine 30% calciu, deci putem evita instalarea osteoporozei si ruperea oaselor fara a fi nevoie de calciul provenit din surse animale, atat de periculos pentru sanatate. Pe langa calciu, laptele de migdale mai contine si vit. D care ajuta la intarirea sistemului imunitar si functionarea celulelor. Un alt beneficiu il reprezinta vit. E care este buna pentru piele prin proprietatile sale antioxidante. Laptele de migdale nu are un continut foarte mare de proteine, dar contine multe vitamine din complexul B, cum este riboflavina de exemplu si fierul care ajuta muschii la absorbtia buna si corecta a proteinelor, dandu-le energia necesara, facandu-i sa creasca si reparandu-i. Singurul dezavantaj pe care il prezinta laptele de migdale este o intoleranta sau alergie la vitaminele continuta de acesta, pentru persoanele care se stiu sensibile. In afara beneficiilor pentru sanatate, laptele de migdale are un gust dulceag, asemanator gustului de nuca si este o schimbare binevenita in dieta noastra. Multi oameni ar dori o alternativa pentru laptele de orez de exemplu, care este fad si apos, iar altii ar dori sa inlocuiasca laptele de soia pentru cafea cu altceva , deoarece acesta se coaguleaza. Iata ca laptele de migdale reprezinta o alternativa pentru toate aceste. Este bun sa-l servesti cu cereale dimineata la micul dejun si poti de asemenea sa-l folosesti la diverse retete de prajituri si dulciuri in locul laptelui normal, mai ales pentru persoanele alergice la lactoza.
SA MANCAM SANATOS !

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement