Friday, August 27, 2010

ADEVARUL DESPRE LAPTE

Produsele lactate si mai ales cele cu continut scazut de grasimi sunt in mare voga acum si foarte multi oameni isi asuma acest fel de dieta cu continut ridicat de produse lactate, fiind siguri ca acestea ii ajuta sa-si mentina sanatatea. Multi oameni cred ca un consum mare de produse lactate ii protejeaza impotriva bolilor degenerative cum ar fi osteoporoza. Cu toate acestea exista si alte modalitati de a ne reface nivelul de calciu din organism fara a consuma cantitati mari de proteina animala care au si un continut ridicat de grasimi.
Chiar daca au un continut scazut de grasimi, laptele si produsele din lapte s-au dovedit, in ultimii ani, a avea o contributie mare la aparitia osteoporozei, probleme ale rinichilor si a anumitor forme de cancer. In afara de asta laptele si produsele lactate sunt pe primul loc in ceea ce priveste aparitia alergiilor alimentare.Iar produsele lactate cu continut scazut de grasimi sunt si mai periculoase datorita concentratiei prea mari de proteine. S-a constatat ca, consumul de lapte este raspunzator pentru o multime de probleme ce apar in intestinul subtire prin interferenta acestora cu permeabilitatea intestinala, permitand astfel ca o cantitate mare de proteine sa intre in fluxul sanguin. Aceasta afectiune este cunoscuta sub numele de "sindromul intestinului permeabil". Acest lucru poate duce la o serie de probleme de sanatate, cum ar fi sindromul de intestin iritabil, sindromul de malabsorbtie al elementelor nutritive, obezitate si deficiente de minerale si aminoacizi.
Medicii si mass-media au incurajat tot timpul oamenii sa bea lapte si sa consume produse lactate pentru o sanatate si oase de fier. Cantitatile mari de calciu si de proteine tin departe osteoporoza, spun dieteticienii si asociatiile de productie alimentara, nedorind insa sa studieze literatura medicala de specialitate, care nu este in concordanta cu ceea ce spun ei.
Dr. Colin Campbell, profesor de stiinte nutritionale la Universitatea Cornell si director al China-Oxford Cornell Study, cel mai mare studiu facut asupra dietelor alimentare si al bolilor rezultate din acestea, a declarat ca aportul mare de calciu si proteine provenite din sursa animala este cauza primara a aparitiei bolilor degenerative.
In februarie 1995, PCRM ( Physicians Committee for Responsible Medicine ), a depus o plangere la Comisia Federala pentru Comert, precizand ca anunturile pentru lapte si produse din lapte sunt inselatoare in sensul ca acestea implica faptul ca, numai calciul din lapte este adevaratul raspuns la stoparea pierderii de masa osoasa cauzate de osteoporoza. PCRM considera ca in timp ce aportul de calciul este important in timpul copilariei timpurii si influenteaza dezvoltarea masei osoase, exista surse alternative pe langa cele de origine animala cum ar fi fructele ,legumele si cerealele pentru a ne putea obtine necesarul de calciu.
Potrivit cercetarii efectuate de PCRM, consumul de lapte si produse lactate contribuie la pierderea de calciu, mai tarziu, in viata. Cercetarile au demonstrat ca persoanele din tarile in care aportul de calciul provenit din sursa animala este mai mic ( mai putin de 500 de mg pe zi ), au o rata semnificativ mai mica de fracturi de oase, decat persoanele din tarile in care aportul de calciu provenit din surse animale este foarte mare ( mai mult de 1200 mg pe zi ). PCRM indeamna femeile din intreaga lume sa-si controleze nivelul de calciu si sa reduca pierderea acestuia, la maturitate, prin reducerea aportului de carne, reducerea aportului de sodiu si limitarea consumului de tutun si cofeina. Dr. Neal Bamard, presedinte al PCRM, afirma ca "reclamele pentru produse lactate da femeilor un periculos si fals sentiment de securitate".
SA MANCAM SANATOS !



Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement