Cartinoi.ro

Saturday, August 21, 2010

CUPTORUL CU MICROUNDE UCIDE OAMENI

Gatitul la cuptorul cu microunde este unul dintre cele mai sigure cai de imbolnavire si totodata una dintre cele mai ignorate de catre cei care ar trebui sa se preocupe de sanatatea noastra.
In 1991 a fost deschis un proces in Oklahoma referitor la acest subiect. O femeie pe nume Norma Levitt care a suferit o interventie chirurgicala la un sold, a murit din cauza transfuziei de sange, deoarece asistenta medicala a incalzit sangele la cuptorul cu microunde. Logica sugereaza ca daca un cuptor cu microunde foloseste la incalzit, atunci nu ar trebui sa conteze ce anume se incalzeste in el. Mancare sau sange pentru transfuzii. Intradevar sangele pentru transfuzii se incalzeste, dar nu in cuptorul cu microunde. Deci, nu cumva cuptorul cu microunde face ceva diferit ? Daca a actionat asupra sangelui nu cumva actioneaza si asupra alimentelor?
Foarte putine studii s-au facut in acest sens, iar unul dintre ele a fost dat publicitatii de Universitatea din Minnesota, print-un anunt radio : "cuptorul cu microunde nu este recomandat pentru a incalzi sticla de lapte a copiiilor mici. Sticla poate parea rece la atingere, dar lichidul din interior poate deveni extrem de fierbinte si poate provoca arsuri copilului la gura si in gat. Incalzirea laptelui la microunde poate produce modificari in structura laptelui. Laptele praf isi poate pierde unele vitamine, iar laptele de mama isi pierde din proprietatile de protectie ale acestuia".
S-au facut foarte putine studii stiintifice referitoare la efectul pe care microundele il au asupra alimentelor. Acest lucru este surprinzator cand te gandesti ca aceste cuptoare cu microunde fac parte din viata noastra de cateva decenii deja si cand vezi peste tot ca incidenta la boli este din ce in ce mai mare.
Doi cercetatori, Hertel si Blanc, au confirmat ca gatitul la microunde aduce modificari semnificative nutrientilor din alimente. Hertel a lucrat in domeniul stiintific pentru cativa ani, pentru o mare companie alimentara elvetiana. El a fost concediat insa de la locul de munca pentru ca punea prea multe intrebari referitoare la procedurile folosite in prepararea alimentelor, deoarece acestea erau mult denaturate. El impreuna cu Blanc, care lucra la Institutul Federal Elvetian de Biochimie au studiat mai apoi efectul pe care microundele il au asupra alimentelor. Ei au analizat probele de sangele luate de la opt persoane, imediat dupa ce acestia au mancat mancare incalzita la microunde. Cercetatorii au descoperit astfel ca nivelul de hemoglobina din sange a scazut mult dupa servirea produselor incalzite la microunde si arata tendinta acestor oameni de a deveni anemici daca ar mai continua sa consume astfel de mancare. Situatia a devenit chiar pronuntata dupa doua luni de studiu. Cine stie ce rezultate s-ar putea gasi daca ar fi studiati oameni care mananca alimente preparate la microunde de un an sau doi.
Schimbarile dramatice pe care microundele le aduc moleculelor din alimente duce la aparitia unor noi forme de viata numiti compusi radiolitici. Acestia sunt mutatii care nu sunt cunoscuti in lumea naturala. Conditiile precare de preparare a mancarurilor, de asemenea duce la aparitia acestor compusi radiolitici, dar cuptoarele cu microunde sunt de departe cele mai periculoase in acest sens. Acest lucru provoaca apoi deteriorari la nivelul sangelui si al sistemului imunitar.
Limfocitele au aratat si ele de asemenea o scadere pe termen scurt in urma consumului de alimente incalzite la microunde, lucru care nu se intampla daca se consuma alimente preparate normal sau crude. O alta schimbare a fost scaderea raportului dintre LDL colesterol si HDL colesterol. Fiecare dintre acesti indicatori au indicat o degenerare.
Rezultatele au fost publicate in primavara anului 1992 in revista "Search for health ". Cum a fost salutata aceasta cercetare? O organizatie de comert foarte puternica, Swiss Association of Dealers for Electroapparatuses for Households and Industry, i-a dat pe acestia in judecata si au incercat sa-i constranga la tacere. Hotararea judecatoreasca a fost ca daca ei vor continua sa publice ceva in acest sens se vor confrunta cu amenzi foarte mari si chiar cu inchisoarea. In urma acestei hotarari, Blanc si-a retras concluziile asupra descoperirilor, iar Hertel a mers mai departe deschizand un alt proces in instanta. In safrsit in 1998 hotararea data de prima instanta a fost anulata, iar printr-o alta hotarare data la Strasbourg la 25 august 1998 in cazul Hertel impotriva Elvetiei, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a considerat ca a existat o violare a drepturilor lui Hertel prin decizia data in 1993.Curtea a decis ca hotararea de constrangere data de instanta elvetiana in 1993 care ii interzicea acestuia sa declare ca microundele sunt periculoase pentru sanatatea oamenilor este contrara cu drepturile omului la libertatea de exprimare. In plus, Elvetia a fost condamnata la plata unei despagubiri de 40000 franci elvetieni.
CUM SA TRAIM SANATOS ?!

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement