Cartinoi.ro

Sunday, August 1, 2010

ADHD LA COPII - unul dintre efectele nocive ale pesticidelor

Posted by Irisma | Sunday, August 1, 2010 | Category: , , , , , , |

Ca urmare a ingrijorarii crescande cu privire la impactul pesticidelor asupra sistemului nervos central la copii, cercetatorii de la Scoala Publica de Sanatate Harvard au finalizat recent un studiu. Concluziile lor au fost publicate in mai 2010 in Jurnalul de Pediatrie. Ei au analizat urina a peste 1000 de participanti cu varste cuprinse intre 8-15 ani. Accentul s-a pus pe depistarea pesticidelor din urina copiiilor. Mai mult de 100 de copii au avut simptome de neprestare a atentiei, comportament impulsiv si hiperactivitate.
Potrivit studiului, copiii care au avut cea mai mare concentratie de pesticide in urina au avut si tulburari mai mari de comportament, astfel incat un anumit tip de corespondenta pare sa existe. Cercetatorii au concluzionat ca, deoarece creierele copiiilor sunt inca in dezvoltare sunt mai vulnerabile si mai sensibile la toxinele gasite in pesticide. Realizate initial pentru razboaiele chimice, pesticidele organofosfate sunt cunoscute a fi toxice pentru sistemul nervos. Exista aproximativ 40 de pesticide organofosfate inregistrate in Statele Unite, sustin aceiasi cercetatori. Organofosfatele "malathion" si "clorpirifos" sunt interzise pentru a fi utilizate in casa dar sunt folosite in agricultura pe o varietate de culturi si sunt detectabile in produsele alimentare consumate frecvent de catre copii.
Desi studiul nu a determinat si produsele din care vin pesticidele, pentru copii cel mai  probabil vinovate sunt pesticidele folosite pe fructele si legumele ingerate de ei in dieta lor. Pesticidele pot fi de asemenea gasite in conservele de legume si fructe si alte produse alimentare fabricate.
Criticii la studiu insa, au spus ca folosirea doar a unei singure mostre de urina de la fiecare copil, nu poate duce la  un studiu concludent. In mod evident, o cercetare mai este necesara pentru a intelege conexiunea dintre ADHD si pesticide si mai ales pentru a determina modul in care putem evita intoxicatia cu acestea.
Pentru a avea o alimentatie sanatoasa, mediicii nutritionisti recomanda consumarea a 5-9 portii de fructe si legume pe zi in functie de varsta, sex si nivelul de activitate. Deci ce ar trebui sa faca parintii in cazul acesta ? Sa cumpere numai fructe care se pot decoji cum sunt bananele, portocalele sau ananasul ori sa scoata miezul din pepeni si mere fara sa atinga coaja ? Ni se spune sa spalam temeinic fructele si legumele cu multa apa si sapun chiar. Dar asta chiar ajuta ? Cum o sa spalam salata verde? Si cat este de normal sa speli legumele si fructele cu detergent?
Potrivit cercetatorilor, alimentele foarte mult contaminate cu pesticide sunt frunzele de telina, capsunile, zmeura, piersicile, deoarece pesticidele ajung mai repede in interior datorita cojii moi  pe care o au.
Asa ca, nici fructele si legumele atat de pretioase pentru sanatatea copiiilor si chiar si a noastra, nu mai sunt sigure pentru a fi consumate in ziua de azi.
CE PUII MEI MANCAM, CA SA MANCAM SANATOS !?

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement