Cartinoi.ro

Sunday, July 25, 2010

OMEGA 3 PENTRU FEMEI

Exista beneficii ale uleiului de peste omega 3 exclusiv pentru femei? Sigur ca da si aceste beneficii iti pot imbunatatii considerabil viata. Te vei simti mai fericita si mai sanatoasa. Cea mai bogata sursa de omega 3 se afla in uleiul de peste pentru ca acesta contine EPA, DHA si DPA, 3 acizi grasi foarte importanti pentru functionarea organismului. Sa vedem ce beneficii ne poate aduce omega 3 in viata noastra.
  • protectie pentru cancerul mamar - cercetarile arata ca femeile cu un consum ridicat de acizi grasi de ulei de peste au cu 50% mai putine sanse de a avea cancer la san, problema majora si alarmanta in zilele noastre. DHA este un antiinflamator natural care opreste transformarea celulara si omoara celulele canceroase.
  • crampele menstruale - neplacutele simptome premenstruale sunt adesea rezultatul unui dezechilibru de acizi grasi. Omega 3 din uleiul de peste ajuta la calmarea durerilor si a crampelor lunare, cunoscute si sub numele de dismenoree.
  • imbunatatirea fertilitatii - studiile arata ca infertilitatea este direct legata de cantitatea de ulei de peste pe care o consumi. Uleiul de peste echilibreaza hormonii, imbunatateste nivelurile hormonale si creste fluxul sanguin catre uter. Deci, cu cat consumi mai multi acizi grasi omega 3, cu atat sansele de a concepe sunt mai mari.
  • copii sanatosi - uleiul de peste este esential pentru sanatate in timpul sarcinii facilitand fluxul de sange placentar si schimbul eficient de nutrienti si oxigen intre mama si copil.
  • prevenirea preeclampsiei - hipertensiunea arteriala in timpul sarcinii, cunoscuta si sub numele de preeclampsie poate fi foarte periculoasa. Omega 3 acizi grasi din uleiul de peste ajuta la mentinerea tensiunii arteriale sanatoase si reduce considerabil riscurile de sanatate ale mamei si copilului.
  • nasterea la termen - acizii grasi din uleiul de peste reduc riscul unei nasteri premature. Omega 3 contribuie la dezvoltarea plamanilor si la nasterea copilului cu o greutate normala.
  • dezvoltarea creierului la copii - creierul copilului este dependent de acizii grasi omega 3 din uleiul de peste. DHA a fost gasit indispensabil in dezvoltarea corecta a creierului copilului si a inteligentei acestuia. De asemenea, imbunatateste acuitatea vizuala si contribuie la dezvoltarea motorie.
  • depresia postnatala - studiile arata ca femeile care consuma o cantitate corespunzatoare de ulei de peste sufera mai putin de depresia postnatala. Acesta este un lucru bun atat pentru mama cat si pentru copil.
  • simptomele de menopauza - prin imbunatatirea in mod considerabil a echilibrului hormonal, acizii grasi din uleiul de peste pot reduce semnificativ simptomele menopauzei cum ar fi bufeurile si starile de fericire-suparare.
  • osteoporoza - nivelul ridicat de omega3 poate reduce riscul aparitiei osteoporozei, care constituie un grad ridicat de risc pentru femeile aflate la menopauza.
  • bolile de inima - bolile cardiace omoara prematur mai multe femei decat orice alta boala, inclusiv cancerul de san si creste pericolul dupa instalarea menopauzei. Omega 3 cu acizii sai grasi EPA si APD   este cea mai buna aparare impotriva bolilor de inima. Uleiul de peste ajuta la scaderea nivelului trigliceridelor din sange, scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului in mod natural. Omega 3 este o parte esentiala in dieta pentru o inima sanatoasa.
Dupa cum puteti vedea, din momentul in care o femeie naste si pana cand ea devine o batranica inteleapta in familia ei si comunitate, ea are nevoie de acest omega 3 si beneficiile lui. Cercetarile stiintifice iti pot arata cum functioneaza omega 3 in corpul uman dar depinde de tine daca incepi sau nu sa iei suplimente de omega 3 si sa incerci sa introduci cat mai mult pestele in dieta ta alimentara.

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement