Cartinoi.ro

Sunday, July 25, 2010

6 ALIMENTE CONTROVERSATE

Posted by Irisma | Sunday, July 25, 2010 | Category: , , , , , , , , , , , |

Ciocolata, soia, ouale, painea, pastele si apa imbuteliata !
Aceste alimente de top s-au dovedit a fi cam controversate, atunci cand vine vorba despre o alimentatie sanatoasa, drept pentru care ele au ajuns sa fie subiect de studiu la nesfarsit. Problema este ca aceste studii se cam bat cap in cap, fiecare studiu dezvaluind opusul a ceea ce alt studiu anterior a pretins ca a descoperit. Aceste 6 alimente sunt inca subiect de studiu pentru sanatate, dar se pare ca cercetatorii au cazut de acord ca este mai bine daca abordeaza o cale de mijloc pentru aceste alimente, permitand si aspectele bune cat si cele rele ale acestora.

  • ciocolata - alimentul caruia i se spunea mereu NU, din cauza continutului mare de grasimi si zahar, este acum acceptat de oamenii de stiinta care au ajuns la concluzia ca are proprietati benefice asupra organismului prin continutul mare de antioxidanti si alte substante chimice, care imbunatatesc starea de spirit a oamenilor. Ciocolata, revizuita acum de stiinta, este buna pentru organism daca este consumata cu moderatie si mai ales in stare pura, ciocolata neagra.
  • soia -un produs promovat ca un super-aliment. Oamenilor care au mancat soia sub orice forma, li s-a spus  de catre cercetatori ca vor fi mult mai sanatosi decat cei care nu au consumat produse din soia. Iata insa ca acum cercetatorii revin si declara ca de fapt, nu toate produsele din soia sunt bune ci doar cele care provin din cea mai naturala sursa cum ar fi boabele de soia, tofu si miso.
  • ouale - au fost considerate a fi foarte rele pentru organism, din cauza continutului mare de colesterol. Acum insa oamenii de stiinta si-au revizuit parerea despre ou si spun ei, ca acesta de fapt contine o multime de substante nutritive, vitamine si proteine.
  • painea si pastele - sunt alimente pe care orice nutritionist iti spune sa le excluzi din dieta ta, daca doresti sa fii sanatos si sa arati bine. Ultimele studii arata insa ca pastele si painea din cereale integrale sunt de fapt foarte bune pentru sanatatea corpului si trebuie sa faca parte din dieta noastra zilnica.
  • apa imbuteliata - nici apa nu a scapat de aceasta revizuire a oamenilor de stiinta. Apa imbuteliata a fost odata considerata ca fiind mult superioara apei de la robinet, in ceea ce priveste sanatatea. Intre timp oamenii au inceput sa se intrebe ce se intampla cu toate aceste sticle din plastic si au realizat ca impactul lor asupra mediului inconjurator este devastator. Mai mult, unele voci declara ca odata desfacuta o sticla de apa aceasta trebuie consumata imediat si nu lasata in sticla pentru ca ar putea avea efecte nefaste asupra organismului.
CE PUII MEI MANCAM !

    Currently have 0 comments:


    Leave a Reply

    Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement