Cartinoi.ro

Saturday, November 27, 2010

OMEGA 3 - LUPTA CU GIGIVITA

Posted by Irisma | Saturday, November 27, 2010 | Category: , , , , , |

Chiar si cantitati mici de grasimi omega 3 pot ajuta la prevenirea gingivitelor, arata un nou studiu facut de oamenii de stiinta. Acestia au impartit 9200 de persoane in trei grupe, in functie de consumul de grasimi omega 3 al acestora. Examenele dentare facute , au aratat ca o parte din persoanele din grupa de mijloc si cele din grupa a treia, care consumau cantitati mai mari de omega 3, au fost cu pana la 30% mai putin susceptibile de a avea boli gingivale, decat persoanele din prima grupa. Un raport american a arata ca 54% dintre barbati si 46% dintre femeile de peste 30 de ani din America experimenteaza sangerare gingivala, cel mai vechi si cunoscut semn al bolii paradentale.
In timp ce buna igiena dentara este importanta, cercetarea arata ca unul dintre cei mai importanti factori pentru sanatatea dintilor si a gingiilor nu are nimic de a face cu o periuta de dinti, ci are legatura cu dieta alimentara. Care este insa legatura dintre omega 3 si gingivita? Gingivita este o boala cronica inflamatorie, iar grasimile omega 3 sunt recunoscute pentru faptul ca reduc inflamatiile cronice. Paradentoza implica atat osul cat si tesutul, care sunt in contact cu maxilarul. Prin acest contact, bacteriile si compusii toxici inflamatorii pot intra cu usurinta in sange. Odata ajunsi in sange, acesti compusi toxici afecteaza mucoasa vaselor de sange care duce la accidente vasculare, etc. Deci, reducerea inflamatiei este importanta primordiala pentru sanatatea generala a organismului si de asemenea pentru sanatatea gingiilor. Este foarte important ca gingivita sa fie tinuta la distanta, deoarece aceasta creste riscul aparitiei mai multor boli, cum ar fi : pneumonie, diabet, boli de inima, etc.
In anul 1900, Dr. Weston A. Price, a facut cercetari ample cu privire la legatura dintre sanatatea orala si bolile fizice. El a fost unul dintre pionierii cercetarii nutritionale, iar cercetarea sa este la fel de relevanta astazi, cum a fost si atunci. El a descoperit ca triburile indigene care consumau dieta lor traditionala aveau dintii aproape perfecti si nu aveau carii dentare. Anumite boli erau de asemenea inexistente in acele triburi : boli cronice de inima, plamani, rinichi, ficat, articulatii si boli de piele. Cand Dr. Price a analizat concluziile sale, el a descoperit ca dietele nativilor contineau de 10 ori mai multe cantitati de vitamine solubile in grasimi si de cel putin 4 ori mai multe cantitati de calciu, alte minerale si vitamine solubile in apa, decat dietele oamenilor din societatea moderna. Dietele nativilor indigeni erau de asemenea bogate in enzime, deoarece consumau alimente crude si fermentate si contineau de cel putin 10 ori mai multe cantitati de grasimi omega 3, decat societatea moderna si doar foarte putine grasimi omega 6. Odata ce in dieta acestora au fost introduse faina alba si zaharul rafinat, sanatatea lor si a dintilor lor perfecti a inceput sa dispara.
Concluzia - este aproape imposibil sa ai o dantura perfecta si gingii sanatoase, fara o dieta alimentara sanatoasa, indiferent de ce alte metode preventive se folosesc.



Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement