Cartinoi.ro

Sunday, September 26, 2010

SEMINTELE GERMINATE IMPOTRIVA CANCERULUI

Doar un pumn de seminte germinate consumate pe zi pot preveni aparitia cancerului. Rezultatele prezentate de cercetatori au aratat ca doar 100 g de seminte germinate consumate pe zi ar putea juca un rol foarte important in reducerea riscului de modificari de ADN la nivel celular.
Deteriorarea ADN-ului include agenti cancerigeni proveniti din alimente si alte procese chimice care au loc in organism, cum ar fi stresul oxidativ. Toate acestea duc la aparitia cancerului. Semintele germinate s-au dovedit a actiona ca un protector impotriva acestor tipuri de daune aduse ADN-ului uman. Cercetatorii au aratat ca consumand numai 113 g de seminte germinate pe zi din brocoli, ridichii, lucerna, trifoi, ar putea produce efecte de combatere a cancerului. Aceste seminte germinate reprezinta o sursa incredibila de sanatate si substante nutritive la indemana oricui. Este important insa de retinut faptul ca desi semintele incoltite sunt pline de beneficii s-ar putea ca ele sa nu se potriveasca cu biochimia oricarei persoane. Depinde de tipul de nutritie al fiecarei persoane. De exemplu pentru persoanele al caror tip de nutritie este proteic, brocoli ar putea impinge metabolismul acestuia intr-o directie nesanatoasa. Cu toate acestea, substantele continute in brocoli se gasesc si in alte crucifere cum ar fi conopida, care se intampla sa fie foarte buna pentru tipurile de nutritie proteice. Deci, este foarte important ca fiecare sa-si inteleaga corpul la un nivel mai profund, deoarece daca esti o persoana proteica si mananci brocoli, alte efecte pe care acesta le are poate impinge biochimia metabolismului tau intr-o directie gresita si poate duce la inhibarea DHT ( hormonul dihydrotestosterone, care este responsabil cu pierderea parului la barbati si femei ). Cea mai buna metoda de a intelege excat ce fel de alimente sunt bune pentru tine este sa sti ce tip metabolic ai. Consumand alimente adecvate tipului nutritional, aceasta va duce la cresterea energiei de zi cu zi, va imbunatatii starea de bine, se va simti o stare de satisfactie si desigur se va optimiza sanatatea si greutatea si implicit, vom putea trai mai mult.
Pentru o persoana al carei tip de metabolism este vegetarian/carbohidrat, consumul de brocoli este foarte bun, iar semintele de brocoli germinate sunt si mai exceptionale. Un lucru foarte bun in cazul semintelor germinate este acela ca acestea nu miros si nu au un gust specific acelei legume in faza de germinare, deoarece multe persoane refuza sa manance o leguma din cauza mirosului si gustului acesteia. De obicei germenii de seminte incoltite se folosesc ca o completare la salate.
Pentru cine doreste sa afle ce tip de nutritie are poate intra pe sit-ul Dr. Mercola, homepage aici. Ofera teste gratuite de aflare a tipului metabolic pentru o perioada limitata de timp.

ALIMENTATIE SANATOASA !

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement