Cartinoi.ro

Sunday, July 4, 2010

6 ALIMENTE CARE ITI POT DISTRUGE DINTII

Nimic nu exprima mai bine increderea in tine,ca un zambet stralucitor,dar daca dintii tai nu sunt albi si sanatosi cum ti-ar placea,atunci zambetul tau ar sfarsi intr-un larg ranjet. Poti gasi o varietate de produse de albire a dintilor prin magazine,poti apela si la serviciile unui medic stomatolog,dar poti sa urmezi si o cale cat mai naturala pentru a avea un zambet perfect. Iata aici cateva din alimentele si bauturile care ar trebui evitate daca dorim sa avem niste dinti albi.
  1. cafeaua si ceaiul - pigmentul de culoare neagra din aceste bauturi consumate in special dimineata iti pot pata dintii iar cantitatea de zahar adaugata poate produce si aparitia cariilor.
  2. vinul rosu - stim ca acesta poate fi bun pentru inima,dar in nici un caz pentru un zambet stralucitor. Culoarea rosie poate schimba aspectul dintilor in timp, dandu-le un aspect mat. Acelasi lucru este valabil si atunci cand mancam zmeura,afine,capsuni.
  3. coca cola - este la fel de rea pentru dinti ca si cafeaua si ceaiul. Cele mai multe sucuri sunt acide si au un continut ridicat de zahar,ambele aspecte ducand la distrugerea dintilor in timp. Spalati-va pe dinti sau doar clatiti-va cu apa dupa ce ati consumat aceste bauturi,deoarece acidul si zaharul isi vor continua munca lor murdara inca mult timp dupa ce ati terminat bautura.
  4. ciocolata - ca si cafeaua,textura neagra din ciocolata poate distruge smaltul dintilor,iar continutul de zahar poate fi devastator pentru dinti daca acestia nu sunt periati imediat dupa consumul de ciocolata.
  5. bmboanele - este stiut faptul ca continutul de zahar al bomboanelor poate eroda smaltul dintilor si poate produce carii dentare,dar totodata spargerea bomboanelor in dinti poate provoca fisurarea acestora distrugand aspectul general al zambetului tau.
  6. citricele - lamaia si lamaia verde sunt fructe foarte acide.In cazul in care acidul citric vine in contact direct cu dintii, in timp, poate duce la erodarea acestora prin provocarea de crestaturi sau gauri. CE PUII MEI MANCAM!

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement