Cartinoi.ro

Tuesday, June 29, 2010

5 ALIMENTE CARE PRODUC CONSTIPATIE

Daca in ultimul timp ai observat ca esti constipat ,uita-te in urma la dieta ta recenta. Daca este scazuta in fibre si fluide ,dar este bogata in ingrediente deshidratante ca sare si alcool,atunci ai gasit raspunsul. Desi constipatia este adesea rezultatul a ceea ce nu mananci,mai degraba decat a ceea ce mananci,unele alimente ar trebui puse pe lista de ''limitat'',pana ce lucrurile se vor pune din nou in miscare. Aceasta lista cuprinde toate alimentele sarace in fibre,in special alimente bogate in proteine cum ar fi carnea si produsele lactate,hidratii de carbon cum ar fi prajituri,paste,cereale si deseturi dulci care sunt realizate cu faina alba rafinata,alimente sarate si bauturi alcoolice ,care sunt deshidratante si de asemenea pot duce la constipatie. Daca dieta ta este formata majoritar din aceste alimente atunci ar trebui sa treci cu privirea asupra continutului lor.
  1. Painea alba - cand cerealele integrale sunt prelucrate,taratele si germenii sunt eliminate si impreuna cu ele si fibrele atat de pretioase. De aceea painea alba,pastele si multe cereale de la micul dejun,pot duce la constipatie. Solutia? Uita-te dupa produse din cereale care contin cel putin 3 g de fibre la portie. Daca nu poti suporta o trecere brusca la alimentele cu continut de cereale integrale, incearca mixarea lor,jumatate integrale jumatate produse rafinate. Daca mananci un sandwich foloseste o felie de paine alba si una de paine integrala.
  2. Branza - branza,laptele,inghetata sunt total lipsite de fibre si pot provoca constipatie. Alimente precum budinca,milkshake,lasagna fac parte din aceasta categorie. O exceptie la aceste produse o face iaurtul,care in mod normal nu contine fibre,dar in marea lor majoritate sunt facute cu adaos de fibre. Adevaratul beneficiu al iaurtului consta in faptul ca sunt facute cu enzime probiotice sau bacterii ''bune''. Unele tulpini de bacteri probiotice au demostrat ca pot accelera digestia.
  3.  Peste prajit - alimentele prajite,inclusiv fructele de mare prajite in aluat (ca snitelul ) ,carnea de pui,cascavalul, nu numai ca sunt bogate in grasimi dar ele tind sa fie si foarte sarace in fibre,mai ales daca provin de la restaurantele fast-food. Alimentele scaldate in ou,faina si pesmet inainte de a fi prajite pot fi deosebit de constipante. Aceste alimente absorb mai multe grasimi si sunt mult mai bogate in calorii si va vor da senzatia de satietate foarte rapid,nemailasand loc si pentru altceva ,de exemplu o garnitura sanatoasa care ar putea ajuta la digerarea alimentelor prajite,daca ar fi consumate in acelasi timp.
  4. Carnea - carnea si produsele din carrne cum ar fi carnatii,slanina si mezelurile,sunt adesea bogate in grasimi si nu contin fibre. In cazul in care carnea ocupa mai mult spatiu pe farfurie decat orice altceva,este o bucata mai grasa insotita de o bucata de paine alba si un pumn de cartofi prajiti,va puteti astepta la o digestie foarte lenta si inevitabil la constipatie.
  5. Dulciurile - bomboanele,prajiturile,placintele si alte alimente preparate mai ales in scop comercial sunt aproape intotdeauna sarace in fibre si bogate in zaharuri. Intr-un studiu realizat in 2005 in Germania cu privire la efectele percepute de diferire produse alimentare asupra sistemului digestiv,ciocolata a fost alimentul cel mai adesea asociat cu constipatia.Pentru a ne feri de constipatie cel mai bine ar fi sa gasim un echilibru alimentar,sa incercam sa introducem in dieta noastra si legume si fructe cu un continut bogat de fibre. CE PUII MEI MANCAM!

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement