CONSUMUL DE FRUCTE PRODUCE INFLAMATIE IN ORGANISM?

Nu, fructele nu sunt alimente inflamatorii. De fapt, ele conțin antioxidanți care pot ajuta la combaterea inflamației din corp. Unele fructe care sunt deosebit de bune pentru combaterea inflamației includ: Cireșe, Căpșuni, Pepene verde, Mere, Ananas, Avocado și Banane. Ele sunt deserturile originale ale naturii. Și fructele dulci în mod natural sunt esențiale pentru protejarea corpului nostru de boli.

Consumul a cel puțin una și jumătate până la două căni de fructe diverse în fiecare zi poate spori activitatea antioxidantă. Fructele sunt deosebit de abundente în compuși antiinflamatori, care sunt importanți pentru protejarea corpului nostru de boli de inimă, diabet și anumite forme de cancer și boli intestinale.

Cum să incluzi suficiente fructe sănătoase în dieta ta? O strategie este să mănânci în funcție de sezon, alegând struguri și fructe cu sâmbure vara, mere și pere toamna, curmale și rodii iarna, și citrice și cireșe primăvara.

Deși toate fructele tind să fie bogate în nutrienți protectori împotriva bolilor, unele au primit o atenție deosebită în lumea nutriției pentru beneficiile lor antiinflamatorii.

Fructele de pădure- De la căpșuni și mure la afine și merișoare, aceste fructe prețioase sunt deosebit de potente în activitatea antioxidantă și antiinflamatoare. Pe lângă fibre și vitamina C, fructele de pădure conțin pigmenți vegetali fitochimici, cum ar fi antocianine și acid elagic, care pot sta la baza beneficiilor lor pentru sănătate. Studiile au legat consumul crescut de fructe de pădure de riscuri mai mici de boli de inimă, boala Alzheimer și diabet.

Merele- Poate că este adevărat ce se spune despre un măr pe zi. Un studiu efectuat pe aproape 35.000 de femei a descoperit că consumul acestui fruct - împreună cu ruda sa, perele - a fost legat de un risc mai mic de deces din cauza bolilor de inimă. Componentele vedetă ale merelor - fibrele, vitamina C, pectina și polifenolii - au fost asociate, în special în studiile pe animale, cu efecte antiinflamatorii și o creștere a microbilor benefici din intestin.

Fructele cu sâmbure- Cireșele, piersicile, caisele și prunele sunt toate exemple de fructe cu sâmbure. Aceste fructe conțin fibre, vitamina C, potasiu și o varietate de fitochimicale asociate cu culorile lor. De exemplu, cireșele au primit cea mai mare parte a cercetărilor printre fructele cu sâmbure. Unele studii sugerează că cireșele pot reduce durerea și durerile după exerciții fizice, precum și riscul redus de atacuri de gută. Nivelurile ridicate de compuși fenolici din cireșe, care au fost legate de reducerea inflamației, pot sta la baza acestor beneficii.

Citricele- Portocalele, grapefruitul, lămâile și limele sunt renumite pentru bogăția lor în vitamina C. Ele mai conțin fibre, potasiu, calciu, vitamine din complexul B, cupru și fitochimicale antiinflamatorii cum ar fi flavonoidele și carotenoidele. Deși există puține cercetări umane asupra citricelor, nutrienții găsiți în fructele citrice au fost asociați cu efecte protectoare asupra inimii.

Rodiile- Semințele mici de rodie conțin mari beneficii de vitamine C și K, potasiu, fibre și fitochimicale puternice, cum ar fi antocianina și resveratrolul. Acești nutrienți pot sta la baza beneficiilor potențiale ale consumului de rodii.

Strugurii. Aceste fructe suculente sunt pline de fibre, vitaminele C și K și fitochimicale puternice.

Deci, sa mancam fructe!


Sursa -  Howard E. LeWine, MD, Chief Medical Editor, Harvard Health Publishing

Comments

Popular Posts