SECRETUL TINERETII
Se pare ca exista un secret al tineretii fara batranete si acest secret este la indemana oricui. Corpul omenesc este proiectat pentru a se vindeca si regenera de la sine cu ajutorul unei nutritii adecvate. Organismul are nevoie de doua materiale vitale pentru a finaliza acest lucru : energie si materii prime. Aceste doua cerinte sunt necesare pentru a mentine functiile corespunzatoare ceulelor din organism. Organismul este format din celule iar toate celulele sunt vii. Toate fiintele vii au nevoie de hrana. Fiecare celula are nevoie de hrana adecvata pentru a se mentine puternica. Dar si celulele mor si atunci ele se reinlocuiesc singure la intervale diferite. Pentru a intelege efectul de anti-imbatranire trebuie sa intelegem ca atunci cand celulele se reinlocuiesc singure ele au trei optiuni care duc la acest rezultat :
- o celula se poate inlocui cu o alta celula de fiecare data mai slaba - o celula va face acest lucru daca nu a avut parte de o nutritie corecta. Acest proces se numeste degenerare.
- o celula se poate inlocui cu o celula de aceeasi forta - asta inseamna ca organismul nu se imbunatateste. El ramane la fel, deci daca esti bolnav de o boala, ramai la fel.
- o celula se poate inlocui cu o celula mai puternica si mai buna din punct de vedere calitativ. Acest lucru se va intampla numai daca asupra celulei actioneaza o abundenta de energie buna si de materii prime. Acest proces se numeste regenerare, adica anti-imbatranire.
Alimentele care provoaca de obicei degenerarea si imbatranirea sunt :
- un nivel ridicat de hidrati de carbon
- zahar
- lapte ( in special cel omogenizat ) si branza
- cofeina - ceai, cafea, ciocolata,cola
- tigari
- faina alba
- alimente preparate la cuptor cu microunde
- fluorul ( care este o otrava pentru sobolani )
- indulcitori artificiali
- alcool
- alimente prelucrate
- coloranti artificiali
- aditivi alimentari
- glutamat monosodic
- conserve din carne
- carne provenita de la alimente care nu au avut o dieta naturala
- margarina
- ulei vegetal
- ulei de rapita
- ulei din seminte de bumbac
- uleiuri hidrogenate
- uleiuri care nu au fost prelucrate la rece
- alimente prajite, cipsuri, cartofi prajiti
- soia si alte produse din soia, altele decat sosul de soia, tofu si miso
- carnea si ouale provenite de la animale care au avut o dieta bazata pe hormoni si produse chimice toxice
- fructe de mare care sunt de fapt mancatori de gunoi ( cum sunt stridiile )
- alimente cu nivel ridicat de mercur-aceasta categorie include cel mai mult pestii si mai ales cei crescuti in ferme piscicole.
- aluminiul-in special provenit de la vasele si tigaile in care gatim mancare
- produse alimentare modificate genetic
- seminte crude, ude si incoltite. De asemeni nucile crude, dar nu foarte mult.
- legume si fructe crude
- linte
- fasole uscata care a stat in apa cel putin 8 ore. Ele incep sa incolteasca in acest timp devenind alcaline.
- orez brun care a stat in apa cel putin 22 de ore pentru a deveni alcaline
- branza de vaca si iaurt provenite din lapte organic si nepasteurizate.
- suc din fructul Goji
- polenul de albine-pentru persoanele care nu sunt alergice la polen.
- sare de mare
- spirulina
- alge
- orz verde
- aloe vera
- antioxidanti
- ulei de masline presat la rece
- alimente cu acizi grasi omega 3
- alte uleiuri presate la rece.
Produsele alimentare se impart in doua grupe : un grup care produce acizi in organism atunci cand sunt ingerate si un alt grup care devin alcaline in organism. De acestea din urma avem noi nevoie. Corpurile noastre produc deseuri in mod constant la fel ca teava de esapament a unei masini. Aceste deseuri sunt acide si sunt toxice. Toxinele provoaca oboseala, durere si imbatranire. Deci pentru a ne simti energizati tot timpul si pentru a evita imbatranirea cat de mult putem ar trebui sa evitam alimentele acide. Alimentele care produc acizi sunt carbohidratii si proteinele. Ceaiul, cafeaua, bauturile gazoase, metalele grele si pesticidele sunt doar cateva din produsele foarte toxice care ne fac rau.
Pentru a neutraliza un acid in organism, avem nevoie de un alcalin. Principalele alimente care produc alcalinizare sunt legumele si fructele.
Odata ce incepi sa intelegi acest lucru si sa-ti dai seama de cum functioneaza totul, lucrurile devin foarte simple.
Asta nu inseamna ca noi nu avem nevoie de proteine si carbohidrati. Avem ! Dar cheia pentru a avea un organism sanatos este balanta sau masura. Noi trebuie sa balansam alimentele acide cu alimente alcaline, sau chiar sa consumam mai multe alimente alcaline, mai ales daca suferim de vreo boala sau disconfort alimentar.
SA MANCAM SANATOS !
Comments
Post a Comment