OMLETA CU VEGETALE
Ouale contin riboflavin,vitamina B12 si fosfor si constituie o foarte buna sursa de proteine si seleniu.
Ingrediente:
-2 oua (sau un ou si albusul de la al doilea ou)
-2 linguri de lichid (lapte,apa sau zeama de orez)
- o jumatate cana de legume la alegere
- o lingura ulei de masline
- putina ceapa taiata marunt la alegere
- sare si piper dupa gust
Ouale se sparg si se pun intr-un castron impreuna cu lichidul si se mixeaza. Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei de masline si se adauga ceapa care se soteaza pana devine moale si translucida. Se adauga legumele si se soteaza pentru 5 minute dupa care se transfera totul intr-un castron separat. Ouale batute se pun in tigaie si se coc pe jumatate dupa care se adauga legumele gatite inainte doar pe jumatate de omleta,se adauga sare si piper,apoi cealalta jumatate de omleta se pliaza peste legume si se mai coace putin pana cand ouale sunt gata.Pofta buna !
CE PUII MEI MANCAM!
Ingrediente:
-2 oua (sau un ou si albusul de la al doilea ou)
-2 linguri de lichid (lapte,apa sau zeama de orez)
- o jumatate cana de legume la alegere
- o lingura ulei de masline
- putina ceapa taiata marunt la alegere
- sare si piper dupa gust
Ouale se sparg si se pun intr-un castron impreuna cu lichidul si se mixeaza. Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei de masline si se adauga ceapa care se soteaza pana devine moale si translucida. Se adauga legumele si se soteaza pentru 5 minute dupa care se transfera totul intr-un castron separat. Ouale batute se pun in tigaie si se coc pe jumatate dupa care se adauga legumele gatite inainte doar pe jumatate de omleta,se adauga sare si piper,apoi cealalta jumatate de omleta se pliaza peste legume si se mai coace putin pana cand ouale sunt gata.Pofta buna !
CE PUII MEI MANCAM!
Comments
Post a Comment