Cartinoi.ro

Friday, September 17, 2010

ADEVARUL DESPRE LAPTE - II

Un nou studiu facut de oamenii de stiinta arata ca nu tot laptele este la fel. Anumite rase de vaci produc un lapte care contine o proteina numita beta-CM-7 care poate stimula glandele mucus in sistemul digestiv si caile respiratorii. Laptele care contine aceasta proteina beta-CM-7, ar putea sa stimuleze productia de flegma, mai ales in cazul persoanelor care sufera de afectiuni pulmonare cronice.
Intrebat despre parerea lui cu privire la acest lucru, dr. Mercola, medic osteopatic si activist pentru sanatate, autorul cartilor "Dieta fara cereale" si "Marea pacaleala, gripa aviara", a spus ca mai inainte de toate, el nu recomanda la nimeni consumul de lapte pasteurizat, niciodata. Laptele pasteurizat, in opinia lui este un lapte mort si ofera foarte putin in ceea ce priveste valoarea nutritiva reala, pentru orice persoana, indiferent daca prezinta semne de intoleranta la lactoza sau nu. Prin pasteurizarea laptelui, enzimele valoroase sunt distruse, vitaminele cum ar fi A, C, B6, B12 sunt foarte mult diminuate, iar proteinele din lapte sunt transformate radical din proteine sanatoase in niste aminoacizi cu o configuratie nenaturala si nesanatoasa pentru consumul uman, care pot agrava starea de sanatate a omului. In final, prin eradicarea bacteriilor benefice in timpul procesului de pasteurizare, se activeaza promovarea agentilor patogeni.
In opinia dr. Mercola, care este un activist infocat in ceea ce priveste alimentatia cu produse naturale, o alternativa mai sanatoasa la laptele pasteurizat, este laptele crud, care reprezinta o sursa remarcabila de nutrienti, inclusiv bacterii benefice, cum ar fi lactobacillus acidophilus, vitamine si enzime si una din cele mai bune surse de calciu disponibile. Laptele crud, in general nu este asociat cu boli legate de laptele pasteurizat, iar multi oameni care aveau o intoleranta la laptele pasteurizat de ani de zile, au tolerat fara probleme laptele crud. Cu toate acestea, multi oameni au inca probleme, cum ar fi congestia respiratorie chiar si atunci cand consuma lapte crud, iar diferenta dintre vacile de lapte pare sa fie raspunsul in aceasta problema. Aceasta este o problema despre care eu personal nu am auzit pana acum, dar chiar daca nu sunt consumatoare de lapte, cred ca acest lucru ar putea interesa persoanele care consuma lapte si produse de origine animala in general cat si pe vegetarieni. Deci, exista diferente distincte intre laptele produs de diferite rase de vaci. Asa incat, vacile numite A1, fac parte dintr-o rasa "noua", care a experimentat o mutatie a unui aminoacid specific cu vreo 5000 de ani in urma, iar vacile numite A2, sunt rase mult mai vechi, care nu au suferit aceasta mutatie la nivel de aminoacizi. Thomas Cowan, medic si membru fondator al Consiliului Weston A. Price Foundation, explica in articolul sau intitulat "Diavolul din lapte", ca laptele consta din trei parti : unt, zer si particule solide de lapte. Particulele solide de lapte cuprind o varietate de proteine, lactoza si alte zaharuri. Una din aceste proteine este numita beta-cazeina, iar aceasta este proteina care ne intereseaza atunci cand se vorbeste despre diferentele dintre tipurile de lapte provenit de la vacile A1 si A2. Toate proteinele sunt lanturi lungi de aminoacizi. Beta-cazeina este de asemenea un lant lung de 229 de aminoacizi. Vacile A2 produc aceasta proteina, cu ajutorul prolinei, in timp ce vacile A1 au suferit o mutatie la nivelul prolinei, aceasta tansformandu-se in histina. Prolina din laptele A2 are o legatura puternica cu alte proteine mai mici numite BCM7, care ajuta ca aceasta prolina sa nu fie eliberata. Histidina ( proteina mutanta ), detine insa un foarte slab numar de proteine BCM7, asa incat aceasta nu poate fi retinuta in lapte si este eliberata in tractul gastro-intestinal al animalelor si mai apoi in cel al oamenilor care consuma acest lapte provenit de la vacile A1. In acelasi timp BCM7, este un foarte puternic "narcotic", care poate avea un impact foarte negativ asupra corpului uman.
In cartea sa "Diavolul in lapte : boala, sanatate si politica laptelui A1 si A2" a lui Keith Woodford, acesta confirma cele de mai sus si spune ca BCM7 se leaga selectiv de celulele epiteliale in membranele mucoase si stimuleaza secretia de mucus. Dar asta nu e tot. BCM7  a fost implicat si in alte probleme de sanatate mult mai grave, cum ar fi diabetul zaharat de tip I, probleme neurologice cum ar fi autismul si schizofenia, afectarea sistemului imunitar, boli autoimune, boli de inima.
Vacile din rasa A1 includ rasele alb-negru cum sunt Holsteins si Friesians, iar din pacate vacile Holsteins sunt una dinte cele mai populare rase. Rasele mai vechi, A2, sunt Jersey, Guernsey, rasele asiatice si cele africane. Caprele si oile produc de asemenea lapte din categoria A2.
Cum gasim acest lapte din categoria A2 ? Asta este mai greu, avand in vedere mixarile dintre rase care se fac in ziua de azi. Ce cred eu este ca ar trebui sa ne gandim foarte bine inainte de a consuma o cana de lapte fie el si crud.


SA MANCAM SANATOS !


Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement