8 ALIMENTE CARE ELIMINA TOXINELE DIN ORGANISM


Eliminarea toxinelor și a substanțelor nedorite din corp necesită mult efort și, uneori, administrarea unor pastile. Totuși, există anumite alimente care, atunci când sunt consumate regulat, ajută la curățarea corpului de substanțele nedorite și contribuie la menținerea stării de sănătate. În acest articol, vom analiza câteva alimente excelente, bogate în nutrienți, care, atunci când sunt consumate regulat, ajută la detoxifierea corpului de toxine și alte substanțe nedorite.

Cine nu este conștient de faptul că corpul uman este o mașinărie complexă și fenomenală? Dar de multe ori, introducem în corp diverse lucruri care lasă în urmă reziduuri toxice. Deși consumul de alimente sănătoase este o modalitate excelentă de a menține starea de sănătate, eliminarea toxinelor din corp este un alt pas important în acest proces. În plus, suntem mai mult decât bucuroși să vă aducem câteva dintre cele mai benefice alimente detoxifiante disponibile pe piață. Așadar, dacă intenționați să vă detoxifiați corpul, parcurgeți cu atenție următoarele puncte:

  1. Chlorella: Mulți oameni întâmpină dificultăți în eliminarea toxinelor acumulate în corpul lor. Trebuie să știți că aceste toxine se acumulează în timp și pot duce la diverse boli și afecțiuni. O modalitate bună de a scăpa de aceste toxine este să consumați alimente care ajută la detoxifierea corpului. Unul dintre cele mai bune alimente detoxifiante este chlorella. Chlorella este un aliment detoxifiant excelent, care vă poate ajuta să vă curățați sau detoxifiați corpul mai eficient decât orice altceva. Conține peste 50 de minerale și vitamine esențiale, 20 de aminoacizi și peste 10.000 de enzime. Acești nutrienți găsiți în chlorella pot fi, de asemenea, foarte buni pentru întărirea sistemului imunitar, îmbunătățirea digestiei și detoxifierea corpului!

  2. Turmeric: Este, de asemenea, un aliment detoxifiant excelent, care vă poate ajuta să vă curățați sau detoxifiați corpul într-un mod natural. Trebuie menționat că turmeric este, în esență, un condiment indian antic care a fost folosit pentru multe scopuri diferite, cel mai frecvent pentru gătit. Turmericul poate fi copt, prăjit, fiert sau gătit în orice alt mod. Pe lângă aplicațiile sale culinare și proprietățile detoxifiante, mulți experți medicali și medici din întreaga lume cred că are proprietăți vindecătoare excelente și poate fi foarte benefic în tratarea unei varietăți de probleme de sănătate.

  3. Verdețuri: Majoritatea dintre noi consumăm ocazional mâncare nesănătoasă, bogată în grăsimi nesănătoase, zahăr și carbohidrați goi. Partea cea mai rea este că aceste alimente nesănătoase creaza dependenta încât ne este foarte greu să renunțăm la ele. Cu toate acestea, din fericire, avem câteva alimente naturale și neprocesate care ne pot ajuta să scăpăm de toate toxinele. Verdețurile sunt unele dintre ele. Consumul de plante cu frunze verzi este excelent pentru detoxifierea corpului. Verdețurile cum ar fi spanacul și varza kale, sunt detoxifiante naturale excelente, deoarece sunt bogate în nutrienți și sărace în calorii și zahăr. De asemenea, aceste legume nu cauzează creștere în greutate nesănătoasă sau obezitate.

  4. Spirulina: Procesul de detoxifiere al corpului este important deoarece ajută ficatul și rinichii să elimine toxinele nedorite. În plus, ar trebui să știți că spirulina este un superaliment care poate ajuta la detoxifierea corpului. Este un supliment alimentar popular, considerat a fi unul dintre cele mai eficiente alimente detoxifiante. A fost folosit ca remediu de încredere pentru frumusețe și sănătate de secole. Spirulina este, de asemenea, o sursă excelentă și bogată de proteine și antioxidanți. În afară de asta, este un aliment complet care poate fi consumat de persoane de toate vârstele. 

  5. Ghimbir: Este un aliment detoxifiant excelent care vă poate ajuta să vă curățați sau detoxifiați corpul prin stimularea sistemului digestiv. Are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante care ajută la eliminarea toxinelor care se acumulează în țesuturile corpului. Toate aceste proprietăți îl fac un remediu natural excelent pentru detoxifiere.

  6. Mărul: Cine nu știe că mărul este unul dintre cele mai nutritive fructe de pe pământ? De fapt, a fost folosit pentru a trata multe afecțiuni majore și minore încă din preistorie. Trebuie să știți că merele sunt pline de vitamine, minerale și antioxidanți care ajută la revigorarea și întinerirea corpului. În plus, veți fi încântați să aflați că este, de asemenea, un agent detoxifiant foarte bun și poate ajuta la eliminarea toxinelor din corpul dvs. cu ușurință.

  7. Sfeclă: Ficatul este organul principal responsabil pentru detoxifierea corpului dvs., iar sfecla ajută în acest proces. Sfecla conține nitrați, iar acești nitrați ajută corpul să elimine toxinele și substanțele chimice nocive care pot provoca cancer și pot dăuna corpului uman în alte moduri. Sfecla este un aliment detoxifiant excelent care vă poate ajuta să vă curățați sau detoxifiați corpul și ficatul ca nimic altceva.

  8. Germeni de broccoli: Aceștia sunt alimente detoxifiante excelente care vă pot ajuta să vă curățați sau detoxifiați corpul. Conține glucorafanină (GUS), un compus natural care sporește capacitatea corpului dvs. de a detoxifia substanțele chimice nocive precum pesticidele, erbicidele și poluanții din aer. Germenii de broccoli au fost recunoscuți ca una dintre cele mai puternice surse de fitonutrienți.


Comments

Popular Posts