Cartinoi.ro

Friday, April 27, 2012

INSUFICIENTA RENALA VS PROTEINE

Posted by Irisma | Friday, April 27, 2012 | Category: , , , , |

Cand oamenii consuma prea multe proteine, acestea elibereaza o cantitate de azot in sange si de asemenea sunt digerate si metabolizate. Acest lucru pune presiune asupra rinichilor care trebuie sa elimine deseurile prin urina. Dietele bogate in proteine sunt asociate cu reducerea functiei renale. In timp, persoanele care consuma prea multe proteine, in special de origine animala, risca pierderea permanenta a functiei renale. Cercetatorii de la Harvard au raportat ca dietele bogate in proteine au fost asociate cu o scadere semnificativa a functiei renale. Aceste date au fost raportate pe baza observatiilor facute asupra a 1624 de femei participante la acest studiu numit Nurses Health. Vestea buna este ca prejudiciul adus functiei renale a fost gasit numai la persoanele care au avut deja o insuficienta renala la inceputul studiului. Vestea proasta este ca aproximativ un adult din patru ar putea suferi deja de o reducere a functiei renale, ceea ce arata ca majoritatea oamenilor care au probleme renale nu sunt constienti de acest fapt si nu isi dau seama ca dietele bogate in proteine le pot deteriora functia renala din ce in ce mai mult.
Efectul daunator asupra rinichilor a fost observat numai la proteinele de origine animala. Proteinele vegetale nu au avut nici un efect nociv.
Academia Americana a Medicilor de Familie a notat faptul ca aportul ridicat de proteine animale este in mare masura responsabil pentru prevalenta ridicata de pietre la rinichi in USA si alte tari dezvoltate si recomanda restrictii la consumul de proteine animale pentru prevenirea aparitiei de pietre la rinichi.


Sursa : 
 Knight EL, Stampfer MJ, Hankinson SE, Spiegelman D, Curhan GC. The Impact of Protein Intake on Renal Function Decline in Women with Normal Renal Function or Mild Renal Insufficiency. Ann Int Med. 2003;138:460-467.

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement