Cartinoi.ro

Saturday, April 28, 2012

DIETE ALIMENTARE BOGATE IN PROTEINE

Posted by Irisma | Saturday, April 28, 2012 | Category: , , , |

Dietele bogate in proteine pentru pierderea in greutate, pentru prevenirea bolilor si marirea performantelor sportive au fost foarte mult mediatizate in ultimii ani. Cu toate acestea, aceste diete sunt foarte putin sustinute de catre cercetarea stiintifica. Studiile arata ca o dieta sanatoasa este una bogata in carbohidrati, saraca in grasimi si moderata in proteine. Aportul crescut de cereale integrale, fructe si legume sunt recomandate pentru controlul greutatii si prevenirea bolilor, cum ar fi cancerul si bolile de inima. Aceeasi dieta este recomandata si pentru o optima performanta sportiva. Contrar informatiilor promovate in unele carti, o dieta bogata in proteine poate contribui efectiv la aparitia multor boli si a altor probleme de sanatate. Sa luam ca exemplu osteoporoza. Este cunoscut faptul ca aportul ridicat de proteine animale incurajeaza pierderea calciului din organism pe cale urinara si a fost de asemenea demonstrata si cresterea riscului de fracturi osoase. Dietele alimentare pe baza de plante care ofera proteine adecvate, poate ajuta la protejarea impotriva osteoporozei. Vegetalele bogate in calciu includ legumele cu frunze verzi, fasole si unele nuci si seminte, precum si fructe, cereale fortificate si non-lactatele.


Sursa :
 Abelow BJ, Holford TR, Insogna KL. Cross-cultural association between dietary animal protein and hip fracture: a hypothesis. Calcif Tissue Int. 1992;50:14-18.

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement