DESPRE FERMELE DE ANIMALE
Marile corporatii din toata lumea in care sunt incluse fermele de animale, in goana lor dupa bani si dorinta de a reduce costurile de productie cat mai mult, au reusit sa puna in pericol viata si sanatatea oamenilor in primul rand si sa trateze cu o mare si inimaginabila cruzime animalele. De asemenea, stilul in care animalele sunt hranite, face ca acestea sa fie privite de catre fermieri doar ca niste unitati de productie a banilor si nicidecum ca niste produse alimentare sanatoase pentru oameni, acestea avand calitati nutritionale foarte sarace. Iar de cruzimea si conditiile inumane in care sunt crescute animalele, ce sa mai vorbim. Daca ar fi sa luam in considerare numai cateva aspecte, comune de altfel in fermele din intreaga lume in ceea ce priveste hrana animalelor care ajung apoi pe mesele oamenilor, acestea ar fi urmatoarele :
- alimentatie formata din boabe, pentru animalele create de natura sa manance iarba.
- "furaje grosiere", care sunt produse din materiale plastice, deoarece dieta oferita de fermele de animale nu contine fibre naturale.
- carne provenita din propria specie, ceea ce face ca fermele sa devina ferme de canibalism ( aceasta practica a fost legata de raspandirea bolii vacii nebune ).
- produse secundare animale cum ar fi pene, sange, intestine, caini si pisici moarte.
- droguri si substante chimice, inclusiv antibiotice si antimicrobiene ( care promoveaza acumularea de arsenic in carnea de pui ).
Metodele utilizate pentru cresterea acestor animale de consum nu pot sprijinii in nici un fel sanatatea oamenilor si a mediului inconjurator. In disperarea lor, a celor care detin ferme de animale, pentru a putea produce un profit cat mai mare, acesti oameni uita de respectul pentru animalele create de natura, cat si de respectul pentru semenii lor, oferind astfel o carne foarte slaba din punct de vedere nutritional si chiar foarte periculoasa pentru consumul uman. Ceea ce acesti fermieri nu inteleg, sau poate ca nu le pasa, este faptul ca cresterea animalelor in acest fel duce la dezechilibre majore in mediul inconjurator ( deseurile de origine animala afecteaza 60% din raurile si paraurile din SUA ) si la valoarea nutritionala scazuta a carnii care ajunge in farfuriile oamenilor.
Din moment ce aproape in toate fermele de animale, acestea sunt hranite cu boabe inainte de sacrificare, aceasta carne care ajunge in consumul uman va debalansa raportul dintre acizii grasi omega 3 si omega 6. Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul European de Nutritie Clinica, carnea animalelor hranite cu boabe si cereale in loc de iarba, contine o cantitate mai mare de acizi grasi omega 6 decat normal, grasimi ce produc boli de inima si mai putini acizi grasi omega 3 ( buni pentru sanatate ), decat animalele salbatice ai cele crescute cu iarba. Pe langa toate acestea exista si problema aditivilor. Deoarece aceste animale sunt crescute in ferme suprapopulate si in conditii precare ele sunt foarte vulnerabile la boli, fermierii utilizand cantitati enorme de vaccinuri, antibiotice si alte substante chimice ca si masuri preventive.
Un astfel de aditiv este Roxarsone ( produs american ),care este adinistrat la aproximativ 70% din puii crescuti pentru carne in SUA si care este folosit pentru a promova cresterea economica, pentru a ucide parazitii si pentru a da acea culoare frumoasa carnii de pui. Acest aditiv are la baza arsenic si poate fi convertit in arsenic odata ajuns in organismul puilor si al oamenilor. De acest arsenic sunt legate o serie de boli la vezica urinara, plamani, piele, rinichi, colon si bineinteles cancer. Chiar si un nivel scazut de arsenic poate produce paralizie temporara si diabet. In plus acestor animale le sunt administrati diversi hormoni de sinteza si suplimente de proteine pentru a le accelera cresterea in greutate. Cantitati mari de hormoni care se gasesc in carne trec la om prin consumul acesteia, iar unii oameni de stiinta cred ca acesti hormoni proveniti din carne duc la aparitia cancerelor de toate felurile, pubertatea prematura la copii si scaderea numarului de spermatozoizi la barbati.
Daca sunteti omnivor, va place atat de mult carnea si pur si simplu nu puteti renunta la ea, chiar daca stiti cat de nociva este pentru sanatate, atunci ar trebui sa aveti mare grija de unde va procurati aceste produse alimentare. Chiar si micii fermieri, sau persoanele care isi cresc propriile gaini in curte si propriul porc, le administreaza acestora vaccinuri si antibiotice pentru a nu se imbolnavi. Mai ales daca aveti si niste probleme de sanatate, ar trebui sa va ganditi putin inainte de a consuma produse de origine animala.
CUM SA TRAIM SANATOS !
Comments
Post a Comment