PUIUL CANCERIGEN DE LA FAST-FOOD

Noul pui la gratar promovat de KFC a fost punctul central al unei promovari controversate facute de catre Oprah Winfrey, care a oferit cupoane gratuite pe site-ul sau pentru acest fel de mancare. PCRM i-a adus la cunostinta acesteia despre problemele pe care puiul Kentucky le prezinta iar promovarea a fost oprita.
"Asa cum s-a constatat ca grasimile si colesterolul din puiul prajit au determinat atacuri de inima si obezitate, substantele chimice cancerigene din puiul Kentucky ridica probleme serioase cu privire la aparitia cancerului", a declarat Kristine Sullivan, toxicologist al PCRM."Nici un parinte nu ar servi produse cancerigene copilului sau, iar parintii nu stiu despre aceste probleme pe care KFC le are. Noi cerem celor de la KFC sa retraga acest produs de pe piata", a mai declarat ea.
Aceste substante cancerigene nu exista in pui in mod natural. Ele se formeaza atunci cand carnea este gatita la temperaturi ridicate. Programul national de toxicologie, administrat de Institutul National de Sanatate au identificat PhlP ca fiind cancerigen.
Insa KFC nu este singurul restaurant care serveste clientilor sai pui cancerigen. Anul trecut, PCRM a intentat proces impotriva McDonald's, Chick- fil- A, Chili's, T.G.I Friday's, Outback Steakhouse, Burger King si Applebee's, pentru ca au vandut clientilor pui cancerigen fiind in cunostinta de cauza, dar fara a-i avertiza despre riscurile existente. Acuzarea a fost facuta prin legea 65 din California, care prevede ca oamenii trebuiesc avertizati asupra produselor care contin substante cancerigene cunoscute. Procesul se bazeaza pe testele facute pe 100 de probe de carne de pui la gratar, luate de la cele sapte restaurante. Constatarile facute de oamenii de stiinta de la PCRM au fost publicate in anul 2008 in jurnalele de nutritie si cancer.
Burger King a fost primul restaurant care a decis sa respecte legea si a inceput sa posteze anunturi in restaurantele din California, prin care aduce la cunostinta consumatorilor, ca puiul la gratar contine substante cancerigene. Dar celelalte sase restaurante si KFC continua sa se lupte in instanta si nu doresc inca sa informeze clientii asupra substantelor cancerigene existente in carne de pui.
SA MANCAM SANATOS ???
Comments
Post a Comment