Cartinoi.ro

Tuesday, August 17, 2010

FLUORUL, GLANDA PINEALA SI MELATONINA

Pana in anul 1990 nu s-a facut nici o cercetare cu privire la impactul fluorului asupra organismului uman si mai ales a glandei pineale, o mica glanda situata intre cele doua emisfere ale creierului care reglementeaza productia hormonului numit melatonina. Melatonina este un hormon care ajuta la reglarea organismului la debutul pubertatii si ajuta la protejarea organismului impotriva deteriorarii celulelor de catre radicalii liberi. Glanda pineala este activata de lumina asa incat daca de cand ne-am naste am trai in intuneric aceasta glanda nu s-ar activa niciodata.Se pare ca glanda pineala este cheia pentru visele noastre creative si imaginatie. Aceasta pare sa devina mai misterioasa, prin secretia ei de melatonina. Glanda pineala este conectata in serie cu nervul optic si primeste mai mult sange pe unitatea de volum decat orice alt organ din corpul nostru.
Glanda pineala este cunoscuta acum (datorita dr. Jennifer Luka de la universitatea Surrey din Anglia) ca si principalul obiectiv al acumularii de fluorura in organism. Tesuturile moi ale glandei pineale contin mai multa fluorura la persoana adulta decat orice alte tesuturi moi din organism. Dupa ce a constatat ca glanda pineala este o tinta majora pentru acumularea de fluorura, dr. Luke a efectuat experimente pe animale pentru a determina daca aceasta fluorura ar putea afecta buna functionare a glandei pineale si anume productia de melatonina. Dr. Luka a constatat ca animalele tratate cu fluor au avut niveluri mai mici de melatonina. Acest nivel redus de melatonina a facut ca la animalele de sex feminin pubertatea sa se instaleze mult mai devreme decat normal. Iata ce a declarat dr. Luka : "in concluzie, glanda pineala contine cea mai mare concentratie de fluor din organism. Fluorul este asociat cu depresia glandei pineale privind sintetizarea melatoninei la animalele aflate la prepubertate si duce la accelerarea maturizarii sexuale la animalele de gen feminin. Rezultatele consolideaza faptul ca glanda pineala are un rol foarte important la instalarea pubertatii la copii".
Studiul a demonstrat ca expunerea la fluor a glandei pineale altereaza productia de melatonina a acesteia, deci modifica si calendarul genetic de maturare sexuala.
Informatii recente cu privire la glanda pineala arata ca orice substanta care actioneaza asupra acesteia poate afecta sanatatea omului in diferite moduri si anume efecte negative in maturizarea sexuala, metabolismul calciului, functiile paratiroide, instalarea osteoporozei, cancer si sanatate mentala.
"Este de remarcat faptul ca glanda pineala nu a fost niciodata analizata si pentru fluoruri, deoarece aceasta glanda acumuleaza fluor. Glanda pineala are cea mai mare concentratie de calciu din orice tesut moale din organism. Daca fluorul se acumuleaza in glanda pineala atunci acest lucru reprezinta o mare lipsa in domeniul cunoasterii noastre despre fluor, daca afecteaza sau nu fiziologia pineala... Cantitatea mare de fluor existenta in glanda pineala duce la calcifierea acesteia si la diminuarea sintetizarii melatoninei... Fluorul este acum introdus foarte devreme in dezvoltarea umana si anume din perioada de infantilitate a copilului pentru a contribui la sanatatea dintilor. Dar pe langa calcifierea acestora incepe si calcifierea glandei pineale..." a mai spus dr. Luke. Pentru mai multa documentatie vezi aici.
Glanda pineala sau al treilea ochi lucreaza in armonie cu hipotalamusul, care directioneaza senzatia de sete, foame, dorinta sexuala si ceasul biologic care determina inceperea procesului de imbatranire.
In timp ce functia fiziologica a glandei pineale a fost necunoscuta pana recent scolile si traditiile mistice si ezoterice au avut o mare cunoastere in acest domeniu spunand ca glanda pineala ( al treilea ochi ) reprezinta o legatura intre lumea fizica si cea spirituala.
CUM SA TRAIM SANATOS !

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement