Cartinoi.ro

Thursday, May 3, 2012

PROTEINELE IN DIETA VEGANA

Posted by Irisma | Thursday, May 3, 2012 | Category: , , , , , |

Cele mai frecvente intrebari care i se pun unui vegan, sunt : De unde iti iei proteinele? Cum stii ca ai consumat destule proteine intr-o zi? Trebuie sa combini proteinele vegetale? Aceste intrebari vin de foarte multe ori de la indivizi care isi fac griji ca dieta ta bazata pe plante si fara proteine animale te va ucide in scurt timp, dar nu se gandesc niciodata la hrana din viata lor. Acestea sunt totusi intrebari foarte importante pentru foarte multi oameni asa ca merita niste raspunsuri. De unde ne luam noi veganii si vegetarienii proteinele?
De mici copii am fost invatati ca trebuie sa mancam multe proteine pentru a creste puternici, mari si sanatosi. Si pentru a avea o crestere frumoasa trebuia sa facem ca produsele din carne si lactatele sa fie principalele alimente din dieta noastra. Legumele si vegetalele erau intotdeauna cam neplacute, dar erau necesare pentru a castiga desert.
Faptul ca broccoli de pe farfurie are de doua ori mai multe proteine per calorie decat friptura de langa ( 11,2g vs 5,4g la 100 de calorii ) nu este un lucru cunoscut, lasand persoana in cauza sa se indoiasca de faptul ca o dieta bazata pe plante ar putea umple vreodata acel gol de proteine imaginat lasat de lipsa fripturii.
Daca stai insa si te mai gandesti putin iti pui intrebarea : De unde totusi vin cu adevarat proteinele? Da, tesutul muscular al animalelor contine o multime de proteine, dar cu ce fac animalele aceste proteine? Cu aer? Nu! Animalele trebuie sa ia aminoacizi din plante pentru a produce mai apoi tesutul muscular. Animalele pot tranforma unii aminoacizi in altii necesari, dar ei nu pot face nici un aminoacid esential din nimic, din zero. Doar plantele pot face asta. Cand te uiti la friptura din farfurie nu vezi unica sursa de proteine existenta in natura ci vezi de fapt proteine vegetale "second hand", care au fost deposedate de fibre, antioxidanti, vitamine si minerale si ambalate cu colesterol si alte substante contaminante din mediu.
Si daca te gandesti bine, acest lucru are sens. Daca plantele nu au proteine si tu ai nevoie de ele pentru a creste mare si puternic, cum se face atunci ca animale precum elefantii, gorilele, vacile, cresc atat de mari si de puternice mancand numai plante? Este clar ca o dieta bazata pe plante poate sustine in mod evident un corp mare si puternic.
Nevoile proteice ale unui adult se situeaza intre 46-56 grame de proteine pe zi. Aceasta cantitate de proteine poate fi foarte usor furnizata de o dieta vegetariana. Un culturist vegetarian consuma si 300 grame de proteine pe zi, luate numai din dieta alimentara pe baza de plante. Cat despre aminoacizii esentiali de care avem nevoie, nici o problema. O varietate de alimente vegetale consumate pe tot parcursul zilei va furniza organismului tau toti aminoacizii de care acesta are nevoie, nu sunt necesare combinatii alimentare speciale.

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement