Cartinoi.ro

Tuesday, July 5, 2011

SCORTISOARA, CROMUL, OTETUL SI ...DIABETUL

Din ce in ce mai multi oameni sunt afectati de diabet zaharat in ziua de azi. O problema foarte grava. Se stie ca o dieta adecvata si exercitiile fizice regulate sunt fundamentale pentru a realiza nivelurile corecte de zahar in sange. Dar ar putea anumite alimente pe care le ingeram sa ajute la reglarea acestuia? Unele cercetari spun ca da. Scortisoara, cromul si otetul sunt trei alimente care se pare ca ajuta la controlul glicemic al persoanelor care sufera de diabet.
  • Scortisoara - Foarte utila in diabetul zaharat de tip II, dupa cum spun cercetatorii care au descoperit ca aceasta poate creste sensibilitatea la insulina. Studiile arata ca scortisoara poate reduce zaharul din sange cu procente cuprinse intre 10 si 30 %, in functie de doza administrata. Conform altor studii facute, scortisoara poate imbunatatii de asemenea nivelul colesterolului la persoanele care au aceasta problema. Se pot consuma intre 1 si 3 grame de scortisoara pe zi, doza de siguranta fiind de 3 grame ( deci nu mai mult de 3 grame pe zi ). Cel mai bun mod de a consuma scortisoara este adaugarea acesteia in cafea sau alte bauturi nonalcoolice, sucuri de fructe, limonade.
  • Crom - Atunci cand mancam carbohidrati, nivelul de zahar din sange creste in fluxul sanguin. Cromul, un mineral care se gaseste in cantitati foarte mici in organismul uman pare sa fie direct implicat in metabolismul glucidelor, jucand un rol esential in sensibilitatea la insulina. Majoritatea cercetarilor au aratat ca suplimentare dietei alimentare cu crom este foarte benefica in moderarea nivelurilor de glucoza din sange. Cele mai eficiente forme de crom pentru organismul uman sunt drojdia de bere, crom picolinat si clorura de crom. Surse alimentare de crom includ broccoli, mustul ( suc de struguri ) si vinul rosu. Intr-un cuvant, suplimentele cu crom pot ajuta la reglarea nivelurilor glicemice, chiar daca nu se stie inca cu siguranta ce cantitate este necesara. Cercetatorii spun totusi ca o doza de siguranta este de 35 mcg pentru barbati si 25 mcg pentru femei.
  • Otetul - O noua serie de dovezi stiintifice arata ca otetul ar putea atenua nivelul ridicat de zahar din sange dupa o masa copioasa si bogata in carbohidrati. Otetul contine acid acetic care poate incetini golirea gastrica. Acest lucru este deosebit de important pentru diabetici deoarece o intarziere in golirea stomacului inseamna o mai lenta absorbtie a elementelor nutritive ceea ce face o crestere treptata si graduata a zaharului din sange in fluxul sanguin. In plus, acidul acetic poate bloca digestia completa de molecule de amidon si promoveaza captarea glucozei de catre muschi. Teoretic, daca otetul poate reduce nivelurile de zahar din sange dupa masa, acesta ar putea contribui la imbunatatirea pe termen lung a controlului glicemic la diabetici.
Multe dintre studiile care au examinat eficacitatea acestor alimente sunt inca la inceput, iar cercetarea se afla inca in stadiu incipient. Cu toate aceste, aceste informatii sunt valoroase. Adaugarea de scortisoara la cafeaua de dimineata sau a otetului la salata si suplimentarea cu crom in conditiile de siguranta aratate de oamenii de stiinta sunt modalitati simple si placute la gust pentru controlul glicemiei la diabetici. Este important de adaugat faptul ca aceste interventii sunt recomandate ca tratamente auxiliare.



Currently have 1 comments:

  1. Iubesc cromul si efectele sale benefice. Ma bucur ca cei de la Pharma Nord vand o forma organica si astfel am facut tranzitia de la forma de picolinat. Imediat am simtit efectele: glicemia mi-a scazut la un nivel normal, pofta de dulce mi s-a diminuat semnificativ si in consecinta am inceput sa slabesc intr-un mod natural.


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement