Cartinoi.ro

Monday, March 28, 2011

SUPLIMENTELE DE CALCIU CRESC RISCUL DE ATAC DE CORD ?

Daca luati suplimente de calciu si vitamina D dar sunteti in deficit de vitamina K ar putea fi mai rau decat daca nu luati aceste suplimente deloc, arata o recenta meta- analiza care leaga suplimentele de calciu de atacurile de cord. Acest studiu a gasit intradevar ca persoanele care iau suplimente de calciu sunt mai predispuse la atac de cord decat persoanele care nu iau astfel de suplimente.Cu toate acestea, asta nu inseamna ca insasi suplimentele de calciu singure provoaca atac de cord. Sa nu uitam ca, calciul este doar unul din "jucatori", in ceea ce priveste sanatatea oaselor si a inimii. Aceasta meta-analiza a urmarit studii care au implicat persoane care au luat doar calciu, fara alte elemente nutritive complementare cum ar fi magneziu, vitamina D si vitamina K, elemente ce mentin echilibrul in organismul uman. In lipsa acestor elemente complementare calciul poate avea efecte adverse. Un studiu facut in Olanda ofera dovezi convingatoare ca un nivel ridicat de vitamina D este asociat cu imbunatatirea starii de sanatate la pacientii cu insuficienta cardiaca. In alta ordine de idei, vitamina D singura, protejeaza inima.
Deci, daca aveti de gand sa luati suplimente de calciu, ar trebui sa le echilibrati cu vitamina D si vitamina K cel putin. De asemenea este important sa luati si cantitati adecvate de magneziu si omega 3 care sunt la fel de importante in sanatatea sistemului osos si al inimii.

Currently have 3 comments:

  1. Buna Constantin ! Te-am adaugat deja in lista mea. Am intrat si pe blogul tau si chiar imi place.O treaba bine facuta ! Sa ai o zi superba !

  2. Buna
    Te-am adaugat si eu in blogroll, insa nu am stiut ce titlu vrei asa ca am pus Cum sa traim sanatos.
    Rugamintea mea mare este sa schimbi linkul din
    http://anunturi-iasi.blogspot.com/ in http://iasi365.com caci pentru blogul ala am nevoie de linkuri
    Multumesc mult si o zi buna

  3. Ok, am facut schimbarea. o zi buna sa ai !


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement