Cartinoi.ro

Sunday, December 5, 2010

TRATAMENTE NATURALE PENTRU HIRUTISM

Deoarece am vazut ca multe persoane sunt interesate de un tratament impotriva hirutismului, am google-it si am gasit un articol despre aceasta afectiune pe care am sa-l redau mai jos, in speranta ca le poate ajuta pe femeile care sufera de aceasta boala.

"Hirutismul este cauzat de un exces de hormoni androgeni in corpul femeilor. Hirutismul poate fi cauzat de asimilarea prea multor androgeni prin dieta alimentara sau din mediul inconjurator. Aceasta boala poate fi cauzata de asemenea de stresul excesiv, care nu afecteaza doar corpul, ci si mintea. O alta cauza a apatitiei hirutismului o constituie hipotiroidiismul, care provoaca o serie de complicatii in organism. Hirutismul poate provoca anxietate sociala si suferinta mentala din cauza modului in care femeia este privita in societate. Am inceput sa am hirutism in urma cu 5 - 6 ani. Am 31 de ani, deci cu siguranta nu este vorba de menopausa sau alte probleme legate de varsta. La inceput afectiunea a fost minima, drept pentru care am gandit ca este ceva genetic, dar de cativa ani parul meu a inceput sa creasca atat de abundent si de rapid incat acest lucru m-a speriat foarte mult. Am facut unele cercetari si am inceput sa folosesc unele plante , care au incetinit si uneori chiar au oprit cresterea parului. De asemenea am descoperit ca am avut hipotiroidism care este o cauza pentru aparitia hirutismului. De asemenea stresul mental intens care a avut o legatura foarte mare cu mediul social si familia au facut ca organismul meu sa reactioneze in acest sens. Eu folosesc inca plante, deoarece este nevoie de timp ca acestea sa-si faca pe deplin efectul si sa vindece organismul. Cred ca o medicatie corecta, stilul de viata, dieta alimentara, mediul inconjurator si mentalitatea le poate ajuta pe toate femeile sa se vindece de hirutism.
Un ceai sau un decoct din urmatoarele plante este util :
  • Vitex Cast Berry - Vitex agnus castus, fructul castitatii, piperul calugarilor sau mielarea.
  • Saw Palmeto - Palmierul pitic- limiteaza cresterea paruli de pe corp
  • Black Cohosh - Cimicifuga racenosa
  • Fenugreek - sau Schinduf
  • Goat's Rue - Galega Officinalis
  • Stinging Nettle - Urzica
  • Pygeum Africanus - Prunul African
  • Schizandra Berry - Schizandra Chinensis - originara din China
Mai consum de asemenea si alte ierburi care au influenta asupra hormonilor sexuali ai corpului feminin. De exemplu, urmatoarele plante chiar ajuta in durerile menstruale si in starea de sanatate hormonala a organismului, care mai apoi regleaza problemele legate de hipotiroidism si hirutism.
  • Dong Quai - sau Tang Kuei, planta medicinala originara din China care mentine echilibrul hormonal
  • Schizandra Berry
  • Shilajit - face parte din medicina ayurvedica
  • Shatavari- Asparagus Racemosus
Eu folosesc plante care ajuta in vindecarea hipotiroidismului care poate fi o cauza a hirutismului. Algele marine , in special Bladderwrack, ajuta foarte mult.
De asemenea, plante care ajuta la eliminarea stresului din organism sunt urmatoarele :
  • Kava - Kava -originara din Polinezia
  • GotuKola - Centella Asiatica
  • Musetel
  • Lavanda
  • Sunatoare
  • Valeriana
  • Seminte de in
  • Ulei de migdale
Alimentele proaspete si crude ajuta foarte mult. Nu folosesc absolut nici un fel de produse lactate non-organice. Sunt foarte atenta chiar si la produsele lactate organice pe care le cumpar, deoarece nu toate companiile ecologice permit un regim alimentar sanatos si un stil de viata sanatos pentru vaci. Va recomand, daca puteti chiar sa renuntati definitiv la produsele lactate pentru o vreme. Ajuta la incetinirea cresterii parului. Consuma numai alimente organice si elimina zaharul. Daca vrei sa folosesti un indulcitor, atunci foloseste sirop de artar, miere si sirop de agave. Am descoperit de asemenea ca Rapunzel Rapadura este un excelent substitut pentru zaharul normal.
Recomand de asemenea sa stati cat mai departe de produsele de curatat, detergenti, clor, si sa incercati sa folositi cat mai mult detergenti organici si naturali care nu afectaeaza corpul. Noi nu putem realiza acest fapt, dar aceste produse de curatat ajung in corpul nostru si afecteaza organele de secretie hormonale. Folositi cat mai putin materiale plastice, polistiren si alte materiale volatile care se descompun foarte usor si ajung in hrana noastra si in apa si apoi in organism si afecteaza in mod direct sanatatea noastra hormonala. Eu nu mai folosesc sticle de plastic, sau mancare in cutii de plastic si nici nu mai folosesc cuptorul cu microunde pentru a incalzi alimentele. Iar pentru apa folosesc un filtru de osmoza inversa care este foarte important. O multime de hormoni injectati in animalele din ferme sunt apoi defecate si urinate de acestea si ajung in sistemul nostru alimentar si in apa. Este nevoie de luni de zile pentru ca acestea sa dispara, iar apa nu este filtrata in conditii normale inainte ca aceasta sa ajunga la robinetele noastre. De asemenea aceasta apa osmozata ajuta la curatarea ficatului, rinichilor si a colonului, lucru foarte important in buna functionare a organismului.
Acestea sunt cateva modalitati care pe mine m-au ajutat si ma ajuta in continuare sa ma vindec de hipotiroidism si hirutism. Este nevoie de timp, dar functioneaza."

Am incercat sa traduc acest articol pe cat de bine posibil, exact asa cum a fost scris el, la persoana intai si sper sa ajute toate persoanele care sufera de acest sindrom de hirutism. Pentru a vedea originalul articolului puteti merge aici http://abchomeopathy.com/forum2.php/159035/










Currently have 2 comments:

  1. Din DEX:
    HIRSUTÍSM s. n. Creștere anormală de păr pe față, pe corp și pe membre, în special la femei, datorită unor tulburări endocrine; hipertricoză. – Din fr. hirsutisme.
    Va rog sa nu mi-o luati in nume de rau! Dar e hirSutism chiar si in materialul pe care l-ati tradus...

  2. Ai dreptate, nu stiu de ce mananc tot timpul litera aia. Am sa rectific. Multumesc !


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement