Cartinoi.ro

Wednesday, September 22, 2010

LAPTELE SI BOALA CROHN

Oamenii de stiinta au facut o constatare ingrijoratoare cu privire la laptele pe care oamenii il beau - acesta este contaminat cu o bacterie care poate provoca boala lui Crohn. Aceste constatari au fost confirmate prin testarea a 702 probe de lapte luate din California, Minnesota si Wisconsin, trei dintre cele mai mari state producatoare de lapte si produse din lapte din America. Prin acest studiu s-a constata ca cel putin 2,8 % din probele testate au continut o bacterie periculoasa numita "mycobacterium avium paratuberculosis", MAP, care era activa si avea capacitatea de multiplicare. Aceasta bacterie este cunoscuta ca si cauzatoare de boala Johne in randul populatiilor de ovine si bovine. Cresterea continua a infectarii animalelor cu boala Johne a devenit o ingrijorare in randul producatorilor de lapte si produse lactate din cauza modului in care aceasta face ravagii si distruge corpurile animalelor. MAP, distruge organismul animalelor prin declansarea de inflamatii cronice la nivelul intestinelor, apoi se raspandeste rapid si agresiv in tot corpul animalului, provocand o adevarata deteriorare a organismului si practic fara nici o posibilitate de vindecare.
Ce legatura are aceasta bacterie cu organismul uman? Poate provoca boala Crohn, dupa cum am spus. Aceasta boala este o inflamatie cronica, o boala a intestinului, care afecteaza peste un milion de americani la ora actuala. In America, aproximativ 20000 de persoane, in special tineri, sunt diagnosticate cu aceasta boala in fiecare an.
Expertii au observat o legatura foarte clara intre aceasta bacterie si boala Crohn. Acestia au vazut ca toate persoanele care sufera de boala Crohn, au fost infectati si cu aceasta bacterie, MAP. In ciuda acestui lucru si in loc sa constientizeze pericolul, industria laptelui a decis sa creeze campanii de marketing inteligente, destinate chiar si copiiilor, in loc sa investeasca bani si timp pentru a vedea cum se poate rezolva aceasta problema. Industria laptelui si Asociatia Alimentara din America, sustin ca laptele comercializat este in conditii de siguranta, deoarece a trecut printr-un proces de pasteurizare care a ucis orice fel de bacterie existenta. Membrii unei asociatii de cercetare care suporta cauza pacientilor cu boala Crohn continua sa faca presiuni asupra Industriei laptelui pentru gasirea unei posibilitati de eliminare a acestei bacterii din lapte si tot asteapta sa vada ce vor face asociatiile guvernamentale in acest sens. Pana acum nimic.
Deci, nu numai ca pasteurizarea laptelui distruge aproape tot ce este mai bun in acesta, toate enzimele vii si substantele nutritive, dar mai lasa si bacterii periculoase, un potential organism periculos, viu. Dr. Mercola, care recomanda la toata lumea care doreste sa bea lapte sa il bea numai crud, spune ca aceasta problema nu exista la laptele crud ci numai la cel pasteurizat. Deci, o solutie ar fi sa beti lapte crud sau sa nu mai beti deloc. El mai spune ca, o alta cauza o constituie cerealele care au o mare contributie in dezvoltarea bolii Crohn. "Exista dovezi din paleolitic, foarte clare care arata ca, cu 10000 de ani in urma oamenii nu consumau multe cereale. Ei erau vanatori - culegatori a caror alimentatie era bazata pe carne si vegetale", a spus acesta ( deci, nu mai mancam nici cereale ). Se pare ca si cerealele, printre alte si alte produse alimentare, pot provoca o gama larga de probleme de sanatate. Organismul oamenilor contemporani nu a evoluat si in sensul acesta, pentru a putea include in dieta lor alimente bogate in carbohidrati si glucide, zahar sau amidon. Dr. Mercola spune de asemenea ca pentru persoanele bolnave de Crohn, uleiul de nuca de cocos este foarte benefic daca este introdus in alimentatia zilnica. Uleiul de nuca de cocos este un foarte puternic antiinflamator si vindeca inflamatiile tractului digestiv. El are de asemenea proprietati antimicrobiene care promoveaza sanatatea intestinala prin uciderea microorganismelor suparatoare care pot provoca inflamatii cronice.


CE SA MANCAM SANATOS !

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement