Cartinoi.ro

Sunday, September 19, 2010

ANIMALE DE TOP

Posted by Irisma | Sunday, September 19, 2010 | Category: , , , , , |

Topul primelor 10 cazuri de animale care au salvat vietile unor oameni.

10- Pisica salvatoare - Dianne Buscher a fost trezita dimineatala 4:45, de pisica familiei, Oreo, care plangea in garaj. Ea s-a dus pana la locul unde se afla pisica si deschizand usa garajului a vazut o valvataie de foc si fum. A apucat repede pisica si a fugit sa-si trezeasca sotul si cei 5 copiii. Incendiul a distrus garajul si un dormitor, dar nici unul dintre membrii familiei nu a suferit nici o leziune, datorita pisicii plangacioase. Interesant este faptul ca inainte pisica nu era foarte placuta de membrii familiei. Acum insa ei si-au schimbat sentimentele fata de aceasta, spunand ca o iubesc si ca ii vor servi ton la cina.


Cat-Saves-Family-From-Fire-345


9 - Adolescent salvat de la innec de un delfin - Davide Ceci avea 14 ani cand a cazut din barca parintilor si nu a reusit sa inoate pentrua se salva. A fost la cateva minute de a muri cand a aparut delfinul Filippo si l-a salvat. Filippo a fost o populara atractie turistica de pe Manfredonia, in sud-estul Italiei timp de doi ani. Pana ce tatal baiatului si-a dat seama de ceea ce s-a intamplat cu fiul sau, Filippo il impingea deja pe acesta la suprafata. Delfinul a impins baiatul pana langa barca unde tatal acestuia a reusit sa-l apuce si sa-l traga in barca. Mama lui Davide a spus despre Filippo ca "este un erou si pare imposibil ca un animal sa faca asa ceva si sa simta din instinct ca trebuie sa salveze o viata umana". Felippo a trait in largul apelor din Manfredonia dupa ce s-a separat de o scoala de delfini care au trecut in vizita pe acolo. Cecetatorul maritim Giovanna Barbieri a spus despre Filippo ca acesta nu pare sa aiba nici un fel de teama fata de oameni si ca nu a fost surprinsa sa vada ce lucru minunat a facut acesta.
Fotografia de mai jos infatiseaza o balena beluga care salveaza un scafandru de la innec.


A-Eight-03


8 - Cainele salvator - Brenda Owen a iesit la plimbare cu cainele ei pe malul unui rau unde a zarit un scaun cu rotile si o femeie care se zbatea in rau. A strigat la ea dar neprimind nici un raspuns i-a ordonat cainelui ei Penny sa sara in rau. Acesta fara nici o ezitare a sarit in rau, a innotat pana la femeie si a tras-o la mal. Brenda a spus ca Penny a fost intotdeauna un caine ascultator si in ciuda faptului ca are 10 ani ea  a fost foarte rapida in salvarea femeii.

Drowning-Dog-Saved-425Js081709



7 - Un alt caine salvator - In Texas, in 1982 un baietel de 2 ani se plimba cu bunica lui si cu cainele familiei, Arf. La un moment dat cainele a devenit foarte agitat, astfel ca bunica a considerat ca este mai bine sa intre cu copilul in casa. Mama copilului a iesit si ea afara sa vada ce se intampla si l-a gasit pe Arf intr-o lupta  cu un sarpe coral nord-american de 24 de inci lungime. Ea a impuscat sarpele, dar Arf a avut nevoie de ingrijiri medicale si a stat in spital 24 de zile.

D0D44A92Cfbdb6E0541453F2B1Be88B1 Resized



6 - Vitelul Watusi - Janice Wolf se afla pe pasunea din spatele casei unde isi avea vitele, cand deodata vitelul Watusi in varsta de 11 luni s-a intors brusc si i-a blocat calea, nelasand-o sa mai treaca. Neintelegand ce se intampla Janice l-a apucat de coarne si a incercat sa-l impinga dar pierzandu-si echilibrul, a venit cu capul in jos si a zarit un sarpe cu cap- de-cupru exact in locul unde ea ar fi pus piciorul daca ar fi pasit si daca vitelul nu o oprea. Ea a spus ca veninul acestui sarpe nu este de obicei fatal pentru adulti, dar pentru ea poate ca era deoarece doar ce venise din spital unde fusese internata din cauza unor intepaturi de insecte.

Cows-And-Calves-500



5 - Delfinii - Intr-o zi calduroasa de august, Todd Endris de 24 de ani s-a decis sa iasa la surfing cu niste prieteni. In timp ce se afla in apa , un rechin de 4 metrii si jumatate si-a facut aparitia. A incercat sa-l muste, dar nu a reusit deoarece acesta s-a aparat cu placa de surf, apoi a venit a doua oara nereusind nici de aceasta data, dar izbindu-l pe Todd cu placa de surf in stomac.  A treia oara rechinul a incercat sa-l apuce de piciorul drept, nereusind nici de data aceasta. Lupta a fost clara, pe viata si pe moarte, iar intr-un moment in care Todd a simtit ca si-a pierdut energia,un pod de delfini a aparut si l-au inconjurat formand un cerc de protectie in jurul lui si tinand rechinul la distanta suficient timp ca acesta sa ajunga la mal.


Shark-04-Af


4 - Pit Bull salvator - In 2008 o femeie se intorcea spre casa impreuna cu fiul ei, de la un teren joaca. Cand au ajuns in parcare unde aveau masina, un barbat cu un cutit a aparut spunandu-le sa nu faca nici o miscare. Un pit-bull mare a aparut de nicaieri sarind la om si speriindu-l, acesta a fugit imediat. O autoritate de la controlul animalelor a spus ca nu are nici o idee despre intentiile pe care le avea barbatul, dar cu siguranta cainele le-a salvat viata femeii si fiului ei.

Pit-Bull


3 - Gorila - Pe 16 august 1996 in Brookfield Zoo, un baietel de 3 ani a cazut in incinta unde traiau mai multe gorile si si-a pierdut cunostinta. Binti Jua, o femeie gorila, a venit imediat si a inceput sa pazeasca baiatul de celelalte gorile din incinta, apoi l-a luat in brate ( in timp ce puiul ei de 17 luni era agatat de spatele acesteia ) si l-a dus la o distanta de 15 metrii  mai departe unde era o usa de acces iar ingrijitorii de la zoo au putut sa recupereze copilul.Acesta nu este insa un caz izolat. Pe 31 august 1986 la Jersey Zoo, un baiat de 5 ani a cazut de asemenea in incinta unde traiau gorilele pierzandu-si cunostinta. O gorila mascul pe nume Jambo a stat de paza langa baiat si nu a permis nici unei alte gorile sa se apropie de acesta. Cand copilul si-a venit in fire a inceput sa planga si sa tipe, iar gorilele s-au speriat si au fugit. In acest timp au reusite si ingrijitorii sa se apropie si sa salveze baiatul.


070314 Gorilla Vmed 11A.Widec



2 - Alti delfini - Rob Howes, un salvamar innascut, a mers la inno cu fiica sa Niccy si alti doi prieteni ai acesteia, in apele oceanului de langa Whangarei, Noua Zeelanda. In timp ce innotau, a aparut un grup de delfini care i-au inconjurat rapid, aducandu-i pe cei patru la un loc. Howes s-a speriat initial si a incercat sa-i impinga, dar acestia nu l-au lasat si l-au bagat inapoi in cerc." Tocmai am ajuns inapoi cand am zarit un rechin de vreo 3 metrii in fata mea la 2 metrii distanta. Apa era atat de clara, iar el era atat de clar, ca nasul de pe fata mea. Ei ne-au inconjurat pentru a ne proteja", a spus acesta. Delfinii i-au tinut in cerc pentru vreo 40 de minute, pana cand rechinul si-a pierdut interesul si a plecat, iar ei au putu sa inoate 100 de metrii inapoi spre mal.

Dolphin.1


1 - Treo, cainele care gaseste bombe - acest caine este un fel de reprezentant al tuturor animalelor folosite in razboi de autoritati. Treo, cainele care miroase bombele. Treo a aparut la stirile din Marea Britanie, unde a castigat medalia Dickin, echivalentul la animale al Crucii Victoria ( Echivalentul britanic al Medaliei de Onoare ). Un total de alti 26 de caini, 32 de porumbei mesageri, 3 cai si o pisica au castigat premiul introdus de fondatorul PDSA Maria Dickin in 1943.
 Treo a mirosit doua bombe ascunse in provincia Helmand, salvand astfel multe vieti si acum la varsta de 8 ani este gata sa se pensioneze. Sergentul Heyhoe David care a lucrat cu el 5ani, l-a luat acum in familie.



Bomb-Dog



Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement