Cartinoi.ro

Tuesday, August 10, 2010

UNT SAU MARGARINA



Alegerea intre unt si margarina poate fi uneori foarte derutanta. Se pare insa ca margarina moale poate fi cea mai buna alegere atunci cand vine vorba de sanatate. In ceea ce priveste caloriile si untul si margarina contin aproximativ aceleasi calorii si ambele contin grasimi saturate. Cu toate acestea pentru cei care doresc sa aiba o inima sanatoasa si sa manance o dieta scazuta in grasimi, margarina este cea mai buna alegere.
Ambele produse, untul si margarina contin grasimi saturate care s-au dovedit a fi responsabile in cresterea LDL- colesterol ( colesterolul rau ), care la randul sau creste nivelul colesterolului total si o dieta bogata in grasimi saturate a fost legata de un risc crescut de aparitie al bolilor de inima. Cantitatea de grasimi saturate este mult mai mare in unt decat in margarina. O lingura de unt contine in jur de 7 g de grasimi saturate, in timp ce o lingura de margarina contine 1,5 g. Margarina contine si cantitati mai mari de grasimi mononesaturate si polinesaturate ( grasimi bune )  decat untul. Ca si grasimi animale, untul contine colesterol in timp ce margarina nu. In trecut s-a discutat mult pe baza grasimilor trans din margarina, oamenii de stiinta dovedind ca acestea sunt rele pentru organism. In aceste conditii, producatorii de margarina au redus sau chiar au eliminat grasimile trans din aceasta. Pe langa reducerea de grasimi trans, producatorii ofera de asemenea o margarina fortificata cu calciu si vitamina D, iar unii din ei au introdus chiar si acizi grasi omega 3 care s-au dovedit a fi foarte importanti pentru sanatate. Potrivit oamenilor de stiinta, atunci cand alegem o margarina, este bine ca primul ingredient folosit sa fie un ulei vegetal lichid, apoi sa contina nu mai mult de 2 g de grasimi saturate pe o lingura si sa nu contina grasimi trans, sau sa contina cat mai putin posibil. Deci, pana apar alte studii care sa infirme beneficiile margarinei,o dam pe margarina.
SA TRAIM SANATOS !

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement