Cartinoi.ro

Thursday, August 5, 2010

RENUNTAREA LA FUMAT POATE SPORI APARITIA DIABETULUI DE TIP 2

Posted by Irisma | Thursday, August 5, 2010 | Category: , , , , , |

Fumatorii au un risc crescut de a dezvolta diabetul de tip 2, dupa ce au renuntat la fumat, se spune intrt-un raport al Analelor de Medicina Interna. Riscul se datoreaza cresterii in greutate, lucru des intalnit dupa ce se renunta la fumat. Dar expertii sunt de parere ca toate beneficiile pe care oamenii le au in urma renuntarii la fumat sunt mai importante decat cateva kilograme in plus care se pot da jos cu dieta si exercitii fizice.
Cercetatorii au studiat 11000 de persoane cu varsta mijlocie, pentru o perioada de 9 ani si care nu aveau diabet zaharat. Un procentaj de 45% dintre acestia erau fumatori. In comparatie cu participantii la studiu care nu au fumat, cei care au renuntat la tigari in timpul studiului au avut 73% sanse de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 in urmatorii 3 ani de la renuntare. In anii urmatori renuntarii la fumat, cresterea riscului de aparitie a diabetului a fost mult mai dramatic.
"Pe baza analizelor noastre, 80% sau chiar 90% dintre oameni dezvolta diabet de tip 2 dupa ce renunta la fumat"a declarat Hsin Chieh Yeh, profesor asistent de medicina si epidemiologie la John Hopkins University.
Riscul mare de a face diabet de tip 2 dupa renuntarea la fumat este cu siguranta cresterea in greutate deoarece intradevar majoritatea oamenilor se ingrasa dupa ce nu mai fumeaza.
Fumatul este un obicei care se realizeaza oral, iar fumatorii au tendinta de a duce ceva in gura mai tot timpul, din obisnuinta si tocmai de aceea dupa ce renunta la tigari, ceea ce le ramane sunt alimentele. Interesant este insa ca in cadrul studiului de la Universitatea John Hopkins, fumatorii care si-au pastrat obiceiul au avut cu doar 30% mai multe sanse sa faca diabet de tip 2, decat cei care nu au fumat niciodata.
Acum iata si o veste buna, care spune ca exista studii din care reiese faptul ca oameni care s-au lasat de fumat cu 12 ani in urma au aceleasi sanse de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 ca si cei care nu au fumat niciodata sau nu fac chiar deloc aceasta boala.
Deci aceasta concluzie ar putea anula studiul de la Universitatea John Hopkins. Care o fi adevarul?

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement