Cartinoi.ro

Saturday, August 7, 2010

PUIUL CANCERIGEN DE LA FAST-FOOD

Compania KFC a spus despre noul sau pui la gratar ca este "cel mai bun pui pentru consumatorii care doresc sa manance sanatos". Dar testele recente la care a fost supus acest preparat au demonstrat ca acesta contine o mare cantitate de substante cancerigene. Si aceste substante chimice s-au gasit in toate probele de carne de pui prelevate, deci nicidecum nu poate fi vorba de un caz izolat. Cercetatorii de la PCRM (? ) au vizitat 6 restaurante KFC de unde au prelevat cate doua mostre din carnea de pui, pe care le-au trimis la un laborator independent pentru testare. Toate cele 12 probe de carne de pui au continut PhlP, un compus chimic clasificat ca si cancerigen de catre Guvernul Federal. PhlP care face parte dintr-o familie de compusi chimici cunoscute sub denumirea de amine heterociclice, a fost asociata cu aparitia mai multor forme de cancer, inclusiv cancerul la san. In zeci de studii facute, nu s-a semnalat nici un nivel de siguranta la ingestia acestui produs. Toate probele de carne de pui testate au demonstrat existenta a cel putin un tip suplimentar de amine heterociclice.
Noul pui la gratar promovat de KFC a fost punctul central al unei promovari controversate facute de catre Oprah Winfrey, care a oferit cupoane gratuite pe site-ul sau pentru acest fel de mancare. PCRM i-a adus la cunostinta acesteia despre problemele pe care puiul Kentucky le prezinta iar promovarea a fost oprita.
"Asa cum s-a constatat ca grasimile si colesterolul din puiul prajit au determinat atacuri de inima si obezitate, substantele chimice cancerigene din puiul Kentucky ridica probleme serioase cu privire la aparitia cancerului", a declarat Kristine Sullivan, toxicologist al PCRM."Nici un parinte nu ar servi produse cancerigene copilului sau, iar parintii nu stiu despre aceste probleme pe care KFC le are. Noi cerem celor de la KFC sa retraga acest produs de pe piata", a mai declarat ea.
Aceste substante cancerigene nu exista in pui in mod natural. Ele se formeaza atunci cand carnea este gatita la temperaturi ridicate. Programul national de toxicologie, administrat de Institutul National de Sanatate au identificat PhlP ca fiind cancerigen.
Insa KFC nu este singurul restaurant care serveste clientilor sai pui cancerigen. Anul trecut, PCRM a intentat proces impotriva McDonald's, Chick- fil- A, Chili's, T.G.I Friday's, Outback Steakhouse, Burger King si Applebee's, pentru ca au vandut clientilor pui cancerigen fiind in cunostinta de cauza, dar fara a-i avertiza despre riscurile existente. Acuzarea a fost facuta prin legea 65 din California, care prevede ca oamenii trebuiesc avertizati asupra produselor care contin substante cancerigene cunoscute. Procesul se bazeaza pe testele facute pe 100 de probe de carne de pui la gratar, luate de la cele sapte restaurante. Constatarile facute de oamenii de stiinta de la PCRM au fost publicate in anul 2008 in jurnalele de nutritie si cancer.
Burger King a fost primul restaurant care a decis sa respecte legea si a inceput sa posteze anunturi in restaurantele din California, prin care aduce la cunostinta consumatorilor, ca puiul la gratar contine substante cancerigene. Dar celelalte sase restaurante si KFC continua sa se lupte in instanta si nu doresc inca sa informeze clientii asupra substantelor cancerigene existente in carne de pui.
SA MANCAM SANATOS ???

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement