Monday, August 2, 2010

CHIMICALELE DIN CARNE POT PRODUCE CANCER

Substantele chimice care dau acea frumoasa culoare roz carnatilor si salamurilor si te protejeaza de botulism, pot de asemenea sa te imbolnaveasca de cancer la vezica urinara sugereaza un nou studiu anuntat de Reuters Health. Pe baza rezultatelor obtinute de la mai mult de 300000 de oameni, cercetatorii au afirmat ca nitritii si nitratii, substante adaugate in procesul de fabricare al carnurilor pentru conservarea, culoarea si aroma acestora, pot fi responsabili de aparitia cancerului de vezica urinara. Dar, sustin ei, sunt necesare mai multe cercetari pentru a demonstra cu siguranta aceasta. In fiecare an circa 70000 de americani sunt diagnosticati cu aceasta boala si mai mult de 2% din populatie va dezvolta in cele din urma aceasta forma de cancer pe parcursul vietii lor." Mai multi factori de risc precum fumatul si expunerea la arsenic (?) au deja o legatura cu cancerul" a declarat dr. Amanda Crucea de la Institutul National al Cancerului din Rockville, Maryland printr-un e-mail transmis Agentiei Reuters Health. "Cu toate acestea si alte expuneri sunt probabil implicate. Am investigat daca compusii gasiti in carne, fie formati in timpul prepararii, fie in timpul conservarii (aminele heterociclice sau hidrocarburile aromatice policiclice) cum sunt nitritii si nitratii au legatura cu aparitia cancerului vezicii urinare", a mai declarat aceasta. Pentru acest studiu dr. Crucea si colegii ei au folosit informatii preluate de la Institutul National de Sanatate, care au inceput o serie de cercetari in anul 1995 la care au participat 300933 de barbati si femei din intreaga America. Participantii au completat chestionare referitoare la produsele din carne consumate, precum si modul in care acestea au fost gatite si preparate. Cercetatorii au comparat apoi aceste date cu datele si masuratorile rezultate din cercetarea de laborator. In timpul studiului care a durat 7 ani un total de 854 de participanti au fost diagnosticati cu cancer la vezica urinara. Echipa de cercetatori a descoperit ca participantii care au mancat mai multa carne procesata au avut cu 30% mai multe sanse de a dezvolta cancer de vezica urinara, decat cei care au consumat carne procesata mai putin sau ocazinal. Mai mult, oamenii in ale caror diete sunt inclusi nitriti si nitrati proveniti si din alte surse decat carnea, au cu o treime mai multe sanse de a se imbolnavi de cancer la vezica urinara. In timpul procesului de preparare a carnii, nitritii si nitratii se combina cu alte substante care se gasesc in mod natural in carne si pot forma potentiale substante cauzatoare de cancer cum sunt compusii "N-nitroso", care ajung apoi in tractul urinar unde intra in contact cu mucoasa vezicii urinare. Studiile facute pe animale au demonstrat ca acesti compusi N-nitroso pot fi raspunzatori de formarea cancerului vezicii urinare, dar au existat dovezi limitate in ceea ce priveste efectul acestor compusi asupra oamenilor. In timp ce aceste descoperiri nu sunt inca concludente si departe de a fi finalizate, consumul de carne este considerat a fi un factor de risc in aparitia altor tipuri de cancer, a remarcat dr. Crucea. Ea a subliniat in 2007 in cadrul World Cancer Research Fund, ca oamenii ar trebui sa limiteze consumul de orice fel de carne si sa evite cat de mult produsele din carne procesata ( sunca, costita, salam, carnati etc. )
CE PUII MEI MANCAM CA SA MANCAM SANATOS ?!

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement