Cartinoi.ro

Saturday, August 14, 2010

MANCARE CRUDA SAU MANCARE GATITA

Practic toate bolile cronice degenerative sunt provocate sau agravate de problemele digestive. Cel mai amplu studiu intreprins vreodata cu privire la alimentatia omului a fost facut de catre guvernul SUA in anul 1974 si a concluzionat in raportul intitulat "Dieta si bolile ucigatoare", ca dieta americanilor este raspunzatoare pentru dezvoltarea de boli cronice degenerative cum ar fi bolile de inima, ateroscleroza, cancer, diabet, accident vascular cerebral etc. Multe din cele mai frecvente plangeri de sanatate graviteaza in jurul tractului gastro-intestinal. Munca acestuia este aceea de a transmuta tot ceea ce noi mancam in corpul nostru, in sange in ganduri si sentimente, cu ajutorul glandelor salivare, al ficatului si pancreasului dar nu in ultimul rand cu ajutorul alimentelor crude care toate produc enzime.
 Enzimele sunt foarte delicate deoarece ele se distrug la temperaturi ridicate, nerezistand nici macar la aburi de caldura. Enzimele sunt niste catalizatori biochimici foarte puternici in organism. Ele au viteza mare de ardere sau construiesc reactii in corpul nostru in functie de necesitati. Cele trei enzime primare sunt proteaza, lipaza si amilaza care digera proteinele, grasimile si carbohidratii. Amilaza vine din glandele salivare iar carbohidratii incep sa fie digerati chiar in gura noastra. Lipaza este sintetizata in principal in ficat, iar proteaza in pancreas.
Desi organele producatoare de enzime continua sa functioneze pe tot parcursul vietii, la un moment dat acestea cam obosesc si randamentul lor scade in special daca a fost urmata o dieta traditionala americana sau chiar si una romaneasca atat de bogata in grasimi. Dr. Francisc Pottenger a aratat in studiile nutritionale pe care le-a facut ca o dieta obisnuita formata din alimente gatite sau conservate constituie cauza formarii bolilor cronice degenerative si a mortalitatii premature. Profesorul Jackson de la departamentul de anatomie al Universitatii din Minnesota a aratat ca sobolanilor,  hraniti timp de 135 de zile cu alimente gatite in proportie de 80%, li s-a marit pancreasul cu 20 - 30%. Acest lucru inseamna ca pancreasul este fortat sa munceasca dublu sau mai mult pentru a digera alimentele.
"Desi organismul poate produce enzime, cu cat mai mult folosesti acest potential de enzime, cu atat el se va epuiza mai repede. Un tanar de 18 ani poate produce niveluri de amilaza de 30 de ori mai mari decat o persoana de 80 de ani", spune dr. Edward Howell care a efectuat o cercetare de pionierat privind beneficiile enzimelor alimentare.
Enzimele sunt cele care fac semintele sa incolteasca. Germenii sunt una dintre cele mai bogate surse de enzime. Alte surse excelente sunt papaia si ananasul. Stiinta nu poate duplica enzime deoarece acestea vin din viata insasi. Numai alimentele crude contin enzime vii. Prin urmare ficatul, pancreasul, stomacul si intestinele trebuie sa vina sa salveze si sa furnizeze enzime digestive necesare pentru digestia alimentelor gatite.
Aceasta activitate suplimentara a organelor noastre interne poate fi daunatoare pentru sanatate si longevitate deoarece consuma in mod continuu energia de rezerva a organelor noastre. In plus, alimentele gatite trec mai lent prin tractul digestiv, decat alimentele crude si tind sa fermenteze eliminand adevarate otravuri si toxine in organism. 
A doua forma de cancer  raspandita in lume dupa cancerul pulmonar este cel de colon si este legat in diverse moduri de consumul de alimente gatite si deficitul de enzime.
Aceste probleme intestinale care ar trebui sa ne dea de gandit se manifesta prin oboseala, nervozitate, disconfort gastro-intestinal, infectii recurente, eruptii cutanate, tulburari hormonale, dureri de cap, artrita, sciatica, dureri lombare, alergii, astm, dereglari cardiace, modificari patologice la nivelul sanilor si asa mai departe. Toate aceste conditii de boala s-au dovedit a raspunde la tratament directionat catre corectarea toxemiei intestinului. Desigur este important ca dieta sa contina si fibre digestive care sa curete peretii colonului, dar mai importante sunt enzimele care permit buna digestie si asimilarea de substante nutritive vitale.
Mancarea gatita trece de multe ori in sange ca si molecule intregi care sunt depozitate ca deseuri in diferite parti ale corpului. Daca este o molecula de grasime atunci stim ca este depunere de colesterol, daca este de calciu atunci cu siguranta va fi artrita iar daca este de zahar va urma diabetul. Numarul de celule albe din sange creste dramatic dupa administrarea unor alimente conservate sau fierte ( leucocitoza digestiva ). Alimentele crude nu produc astfel de reactii in organism. Ele contin exact cantitatea necesara de enzime pentru a diviza fiecare molecula si pentru a construi un metabolism perfect : aminoacizii din proteine, glucoza din carbohidratii buni si acizii grasi esentiali din grasimile vegetale nesaturate.
CUM SA TRAIM SANATOS !

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement