Cartinoi.ro

Monday, August 9, 2010

MAI PUTINE CALORII, MAI MULTA TINERETE

Stim cu totii ca dieteticienii ne spun ca daca folosim metode severe de restrictie a caloriilor ( diete severe, saritul peste o masa sau doua ) nu este bine pentru organism, deoarece acesta incepe sa activeze instinctele de supravietuire ale corpului, care nu sunt productive pentru o dieta sanatoasa si cauzeaza depozitarea de grasimi nedorite.
Desi aceste reactii adverse sunt adevarate, exista numeroase evidente stiintifice care arata ca o reducere rezonabila a caloriilor din dieta alimentara zilnica este una dintre cele mai bune si sigure cai de a inversa procesul de imbatranire.
  • Intr-un studiu datand din anul 1930, dr. McKay de la Universitatea Cornell, a descoperit ca durata de viata a sobolanilor de laborator s-a dublat atunci cand aportul caloric s-a redus la jumatate. Pe langa faptul ca au trait mai mult, au fost mult mai sanatosi si mai mult timp tineri fata de ceilalti sobolani carora li s-a permis sa manance cat au dorit ei. Acestia din urma au avut o viata mai putin viguroasa si au murit mult mai repede.
  • In anul 1990, dr. Weindruch si dr. Prolla de la Universitatea din Wisconsin, au masurat expresia genetica la soareci, sobolani, maimute si om. S-a constatat ca reducerea caloriilor din dieta acestora a modificat in mod pozitiv expresia genetica prin incetinirea procesului de imbatranire.
  • Dr. Spindler de la Universitatea din California a descoperit ca restrictia de calorii produce un profil genetic anti-imbatranire. "Pur si simplu, atunci cand caloriile noastre sunt limitate, genele noastre de intinerire sunt activate, in timp ce cu cat mancam mai multe calorii cu atat se activeaza mai mult genele de imbatranire", a spus acesta.
Vestea buna este ca niciodata nu este prea tarziu pentru a incepe sa reduci din caloriile zilnice. Nu conteaza ce varsta ai. Aceste studii au mers mai departe si au aratat ca efectele anti-imbatranire pot fi vizibile rapid si la persoanele in varsta.
Un exemplu viu in acest sens ni-l ofera triburile din regiunea Vilcabamba in Ecuador, cele din regiunea Hunza din Pakistan si din Abkhasians din Georgia. Aceste triburi au cea mai mare rata de longevitate, cu o incidenta incredibila asupra adultilor care traiesc100 de ani sau mai mult. Prin consumul de doar 50 - 60% fata de dieta alimentara din America de Nord de exemplu, ei sunt capabili sa traiasca mult mai mult, sa fie mult mai sanatosi si sa aiba o deosebita calitate a vietii.
SA MANCAM SANATOS !

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement