Cartinoi.ro

Tuesday, August 31, 2010

CARNE DE PUI VEGETARIANA

O echipa de oamneni de stiinta de la Universitatea din Missouri se pare ca aproape au reusit sa creeze carnea de pui vegetariana. Desi in ziua de azi exista multe produse alimentare din soia care imita carnea, ele nu sunt nici pe departe apropiate la gust cu aceasta. Dar oamenii de stiinta Fu-Hung Hsieh si Harold Huff, au dezvoltat o formula complexa prin care spera sa depaseasca provocarile carnii de pui.
Potrivit revistei Time Magazine, dupa mai mult de un deceniu de cercetari, acestia se pare ca au reusit. "Produsul din soia care exista acum, nu numai ca nu poate fi aromat pentru a avea gust de pui, dar se rupe in gura ta atunci cand il mananci intr-un mod in care puiul real nu il face.Actuala imitatie din carne de pui nu este nici prea moale, nici prea tare, dar este ca un fel de fles de cauciuc".
Iata cum este descris procesul de realizare al viitorului produs alimentar pentru vegetarieni : "luati un amestec uscat de pulbere de proteine de soia si faina de grau, se adauga apa si se mixeaza totul intr-un procesor alimentar industrial. La prima vedere amestecul arata ca aluatul de tort. Dar procesat in acest gigant malaxor si incalzit la 175 grade Celsius, aluatul capata forme complexe de striatii". Cercetatorii au avut nevoie de ceva ani de munca pentru a obtine temperatura corecta la care aluatul poate deveni carne de pui si de asemenea alti ani pentru a gasi modalitatea de a raci aluatul de soia atat de repede incat acesta sa nu se topeasca.
Desi acest lucru reprezinta o realizare, nu va ganditi ca acesti oameni de stiinta au gasit rezolvarea unei probleme, deoarece de aici incepand se pot crea altele. Trecerea de la produsele din carne la cele pe baza de plante poate fi benefic pentru organism si planeta, dar procesul necesar pentru a realiza aceasta carne falsa implica o serie de proceduri de laborator grele care par venite mai degraba din Matrix decat dintr-o ferma de gaini vii.
Vedeti filmuletul mai jos:




CE PUII MEI MANCAM !

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement