Cartinoi.ro

Thursday, August 12, 2010

BRANZA - EFECTE POZITIVE SI NEGATIVE

Branza este foarte bogata in calciu, fosfor, zinc, vitamina A, riboflavine si vitamina B12. Inventata de egipteni, branza a ajuns sa fie nelipsita de pe mesele din intreaga lume. Sa luam ca exemplu acum branza Cheddar. Aparent, aproximativ 30 g din aceasta branza contine 200 g calciu sau echivalentul acestuia gasit in laptele pur.
Unii experti cred ca branza ne poate ajuta sa avem o dantura sanatoasa. Cercetatorii de la British Cheese Board au anuntat de asemenea ca branza contine triptofan care ne ajuta sa scapam de stres si sa dormim mai bine.
Desi branza are multe beneficii pentru sanatatea noastra, pentru unii oameni ea reprezinta un aliment interzis. De exemplu kaseina din branza poate agrava starea de autism. Lactoza din branza este de asemenea periculoasa pentru persoanele care prezinta intoleranta la lactoza.
Ar trebui sa ne gandim si la procesul prin care a fost fabricata branza, deoarece procesarea ei cu resurse si ustensile minime poate produce bacterii care pot creste riscul aparitiei diverselor infectii cum ar fi listerioza cu simptome de greata si crampe stomacale.
Bineinteles ca aceste aspecte nu ne vor face sa nu mai mancam branza. Trebuie sa stim doar cum sa alegem branza, iar cercetatorii spun ca cea mai buna este cea din lapte de capra sau de oaie, deoarece acest tip de branza contine acid linoleic conjugat ( CLA ) care ne ajuta la reducerea depunerilor de pe peretii vaselor de sange si a inflamatiilor.
Evitati sa mancati branza prea sarata, ne mai spun cercetatorii, pentru a proteja inima si a reduce cresterea tensiunii arteriale.
Deci, branza mai putem manca inca, pana la aparitia altor studii stiintifice care vor contrazice ceea ce s-a spus pana acum.
CUM SA TRAIM SANATOS !!!

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement