Cartinoi.ro

Wednesday, August 4, 2010

BENEFICIILE OPTIMISMULUI

Cercetatorii de la Institutul National de Sanatate Mintala au constatat ca depresia imparte acelasi circuit in creier, cu optimismul si anume acela de a vedea partea favorabila a lucrurilor. Stim ca optimismul influenteaza pozitiv sanatatea noastra mentala si fizica. Oamenii deprimati in schimb tind sa fie excesiv de pesimisti.
In aceste studii, oamenii de stiinta au folosit un grup de voluntari optimisti carora le-a fost oprit temporar transferul de serotonina catre creier. Serotonina este un regulator natural al starii in care te afli. Participantii la studiu au inceput apoi sa prezinte semne necaracteristice de depresie, demonstrand o conectie biochimica intre gandirea pozitiva si depresie. Calitatea gandirii noastre poate sa mentina sau sa intensifice depresia. Deci, in timp ce nu poti controla neaparat cum simti despre ceva, poti controla modul in care gandesti despre acel ceva. De fapt psihoterapia cognitiva, un tratament utilizat pe scara larga in depresie, functioneaza pe premisa ca putem corecta gandurile procesate eronat care au dus la aparitia unei stari depresive.
Potrivit cercetatorilor de la Clinica Mayo, ganditorii pozitivi se bucura de o serie de beneficii de sanatate de pe urma gandirii pozitive, inclusiv:
  • durata de viata mai lunga
  • rate mai mici de depresie, stres si deces din cauza bolilor cardiace
  • rezistenta mai mare la raceli
  • are o atitudine pozitiva in fata provocarilor si le face fata mai usor
  • o stare fiziologica si psihologica mult mai buna

Gandurile negative merg mana in mana cu autovorbirea negativa ( vorbesti cu tine insuti ). Deloc surprinzator, oamenii depresivi au tendinta de a vorbi cu ei insisi in mod regulat si negativ. Ei amplifica aspectele negative ale unei situatii nerecunoscand si partea pozitiva a acestora, dau vina pe ei insisi in mod automat daca ceva rau se intampla si intotdeauna anticipeaza ce este mai rau. In general, o persoana deprimata vede lucrurile in alb-negru sau bine si rau.
Daca aveti de obicei ganduri negative, expertii recomanda sa incercati sa recunoasteti mai intai aceste ganduri, sa identificati situatiile care le-au declansat si apoi sa transformati gandurile negative in unele pozitive. De exemplu transformati "nu o sa pot face mai bine lucrul acesta" in "pot sa fac mai bine daca mai incerc o data ". Deoarece gandirea pozitiva confera foarte multe avantaje pentru sanatate, merita efortul de a transforma gandurile negative in ganduri pozitive.

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement