Cartinoi.ro

Tuesday, August 24, 2010

ALIMENTE ILEGALE SI CONTROVERSATE IN LUME

Nu exista nici o indoiala, ne bucuram de toate lucrurile care sunt tabu. Traim pentru fiorul de a incalca regulile, nu conteaza cum si in ce domeniu, dar o facem si asta ne bucura. Aceste experiente ne aduc brusc un plus de emotie, ori de cate ori ne apropiem de activitatile ilicite, pentru ca stim ca nu ar trebui sa le facem. Dar, sa recunoastem, raul este bun, cel putin in domeniul alimentar.
Mancam "junk food", chiar daca stim ca nu este buna pentru sanatatea noastra, dar  mancam pentru ca este buna la gust si acest lucru ne aduce un sentiment placut. Dar pe o scara a crimelor perceputa de lege, a consuma "junk food" este pe departe a fi considerat o ilegalitate sau infractiune, iar acest lucru cu greu ofenseaza simturile si sentimentele noastre. Acum, daca ar fi sa consumam la cina ceva ce este ilegal sau cel putin controversat, nu ne mai deranjeaza deloc si nu ne mai simtim vinovati si nici semne de intrebare nu ne mai punem.

ORTOLAN



Ortolanul este o pasare mica nativa pentru Europa si o parte din Vestul Asiei si care este considerata o delicatesa rara in bucataria franceza, unde francezii il consuma cu bucurie, drept pentru care aceasta mica pasare  este acum pe cale de disparitie. Vanatoarea de ortolani depaseste 50000 de pasari pe an ceea ce reprezinta de 10 ori mai mult decat populatia de ortolani din Germania si Belgia, astfel ca vanarea lor a devenit ilegala prin interventia asociatiilor de protectie a animalelor. Acest lucru nu impiedica insa vanarea lor in continuare ceea ce face ca ortolanul sa devina si mai gustos si mai scump.
Ortolanul este o pasare cantatoare, mica, care rareori cantareste peste 25 de GRAME si a devenit celebra dupa ce presedintele Frantei, Francois Mitterrand, a consumat o astfel de delicatesa la o emisiune TV, in direct, a lui Jeremy Clarkson, spunanad ca a manca un ortolan repreinta o experienta unica.
Pasarea este capturata vie si este orbita sau tinuta intr-o cusca intunecata pentru a intrerupe obiceiurile alimentare ale acesteia, dupa care este fortata sa manance ovaz si mei pentru a se umfla pana ajunge la proportii ridicole. Dupa aceasta cruzime, pasarea este innecata in alcool si ulterior prajita pentru a fi mancata. Consumul de ortolan a devenit un adevarat ritual prin plasarea acestuia sub un servetel pentru a fi pastrate toate aromele intacte. Sau pentru a ascunde crima lor in fata lui Dumnezeu ??? Apoi ortolanul este introdus intreg in gura cu capul si ciocul in afara si separat doar printr-o muscatura. Ortolanul se mananca intreg, cu oase cu tot. Ortolanul ajunge sa coste intre 150-200 de Euro. Acum vanatoarea de ortolani a fost declarata ilegala in Franta, dar nu si consumul acesteia.
INCREDIBIL !
SA MANCAM SANATOS !





Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement