Cartinoi.ro

Wednesday, July 28, 2010

SOIA SI CANCERUL LA SAN

Rolul pe care soia il detine in dezvoltarea cancerului la san este foarte controversat in cadrul comunitatilor medicale si foarte confuz pentru consumatori. Are soia puterea de a preveni aparitia cancerului la san sau dimpotriva contribuie la aparitia acestuia? Pentru fiecare studiu care sustine o pozitie, exista un altul total opus.
In decembrie 2009, in Jurnalul Oficial al Asociatiei Medicale Americane s-a raportat faptul ca adaugarea produselor din soia la dieta noastra zilnica reduce foarte mult aparitia cancerului la san si ne prelungeste viata. Studiul a avut loc in China unde populatia consuma regulat soia si produse din soia. Persoanele cu un consum ridicat de soia au cu 29% sanse mai mici de a muri timpuriu si cu 32% mai putine sanse de a dezvolta o forma de cancer.
Pe de alta parte, Centrul National de Medicina Alternativa si Complementara, concluzioneaza ca stiinta nu a identificat pe termen lung siguranta si impactul pe care soia il are asupra sanatatii noastre, iar rolul sau in aparitia cancerului la san este incert. Adversarii soia sustin ca mentiunile potrivit carora aceasta este buna pentru sanatate sunt doar o campanie de marketing foarte eficient lansata de catre industria de soia. In centrul dezbaterilor dintre soia si cancerul la san stau izoflavonii din soia. Acestia pot stimula sau inhiba cresterea celulelor canceroase. Adevarul este ca asiaticii a caror dieta cuprinde soia prin traditie au o incidenta mai mica in a devolta cancerul de prostata si cancerul la san spre deosebire de alte natii cum ar fi europenii si americanii. Dar asiaticii consuma cantitati mici de soia fermentata cum ar fi miso, natto si tempeh ( soia fermentata creaza bacterii sanatoase de care avem nevoie pentru mentinerea unei bune digestii si pentru sanatate in general ). Ei nu mananca preparate din soia cum ar fi branza tofu sau lapte din soia si nici nu folosesc suplimente pe baza de soia.
Deci, in aceste conditii este soia buna pentru femei sau poate ajuta la aparitia cancerului la san?
La ultima intalnire anuala a Asociatiei Americane de Cercetare a Cancerului, unul dintre medici a facut o prezentare intitulata "Dieta, nutritia si cancerul - cautarea adevarului". El a declarat ca dovezile aduse de asociatiile de sanatate privind legatura dintre unele alimente si cancer sunt slabe datorita limitarilor studiilor si ca desi 30-35% din cazurile de cancer sunt rezolvate, el pune aparitia cancerului mai mult pe seama obezitatii si a persoanelor inactive. In ceea ce priveste soia, el spune ca poate avea proprietati de protectie dar nu exista inca dovezi convingatoare.
In concluzie, daca voi stiti care mai este de fapt adevarul spuneti-mi si mie va rog.
CE PUII MEI MANCAM ?

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement