Saturday, July 24, 2010

GENA CARE CONTROLEAZA ACIDUL GASTRIC

Posted by Irisma | Saturday, July 24, 2010 | Category: , , , , |

Cercetatorii de la Universitatea din Cincinnati au identificat o gena care ajuta la controlul productiei de acid gastric, potrivit datelor publicate in revista Proceedings a Academiei Nationale de Stiinta. Supraproductia de acid gastric, poate duce la boala de reflux gastric precum si la ulcer peptic. Oamenii de stiinta au descoperit ca atunci cand "slc26a9", o gena transportatoare, responsabila pentru productia de acid gastric ( clorura ) in stomac a fost eliminata din corpul unui soricel de laborator, secretia de acid in stomac s-a oprit.
Acidul gastric, compus in principal din acid clorhidric ( HCL ), este principala secretie in stomac si ajuta la descompunerea si digestia alimentelor. Desi cercetatorii aveau deja cunostinta despre gena care produce hidrogenul la nivelul stomacului, gena care produce clorura a ramas mult timp necunoscuta. Descoperirea ar putea duce la dezvoltarea mai multor tratamente eficace pentru oamenii care sufera de bolile de gastrita, boala de reflux gastroesofagian, care este cauzata de regurgitarea de acid gastric in esofag si boala de ulcer gastroduodenal, care este cauzata de trecerea de acid gastric in exces in intestinul subtire.
"Un numar mare de oameni din ziua de azi,sufera de boli gastrice. Acest lucru se produce din cauza supraproductiei de acid gastric din stomac si medicatia actuala care ajuta la controlul acestuia cauzeaza efecte secundare nedorite. Utilizarea pe termen lung a acestor medicamente ar putea duce la deteriorarea mucoasei stomacului precum si la alte probleme. Cu aceste informatii speram cat de curand, sa putem administra terapii noi pacientilor, pentru a putea evita aceasta problema dureroasa si daunatoare" a declarat dr. Soleimani.
Daca suferiti de o astfel de boala gastrica, medicul va recomanda de obicei antiacide, cum ar fi Maalox sau Dicarbocalm pentru amelorarea simptomelor. Dar si modificarea stilului de viata trebuie luat in vedere, astfel ca ar fi bine daca ati incerca sa aveti mese mici si frecvente si sa evitati culcarea timp de 3 ore dupa ce ati mancat. In cazul ulcerului, tratamentul standard este o combinatie de medicamente, inclusiv antibiotice si un inhibitor de protoni. Ulcerul este o rana deschisa in mucoasa stomacului sau intestinului subtire. Netratat la timp, ulcerul poate duce la hemoragii interne si poate chiar perfora peretele stomacului sau al intestinului subtire. In aceste cazuri numai medicul poate determina care este cel mai bun tratament.
CE PUII MEI MANCAM !

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement