Cartinoi.ro

Wednesday, July 7, 2010

ADEVARUL DESPRE CARNE

Posted by Irisma | Wednesday, July 7, 2010 | Category: , , , , , , , , , , , |

Carnea rosie si de porc creste riscul de a muri de boli de inima sau cancer? Este o intrebare pe care cercetatorii si-o pun de foarte mult timp si rezultatul la care au ajuns ar fi ca da,pentru bolile de inima raspunsul este foarte clar. Carnea contine grasimi saturate care ridica nivelul colesterolului din sange. Nivelul ridicat al LDL colesterol creste aparitia bolilor de inima. Cand vine vorba de cancer insa,raspunsul nu este atat de clar. Multi cercetatori spun ca nu prezinta risc.
Un studiu recent al Institutului National de Sanatate - AARP al USA facut pe o jumatate de milion de americani,a concluzionat ca oamenii mai in varsta care au mancat carne si produse din carne mai mult de 10 ani zi de zi ,prezinta riscul de a muri mult mai devreme decat cei care au mancat carne in cantitati mai mici. Cei care au consumat aprox. 4 grame de carne pe zi sunt mai predispusi sa moara de cancer sau boli de inima,decat cei care au consumat o jumatate de gram de carne pe zi. Ciudat,nu? Industria carnii sustine ca nu exista nici o legatura intre carne,produsele din carne si cancer si ca dimpotriva,carnea rosie ,de vita este foarte buna si indicata chiar pentru a avea o inima sanatoasa. Un purtator de cuvant al industriei carnii a criticat AARP spunand ca studiul a fost facut pe baza a ceea ce oameni si-au amintit ca au mancat in trecut si deci aceste rezultate nu pot fi luate de baza. Dar multe alte studii au gasit totusi raspunsuri similare. Un alt studiu care a urmarit mai mult de 72000 de femei in varsta de 18 ani,a constatat ca cele care au avut o dieta bazata pe carne si produse din carne,deserturi,cereale rafinate si cartofi prajiti au prezentat un risc crescut de boli de inima,cancer si chiar moartea.
"Asocierea dintre consumul de carne si produsele din carne si cancer in special cancerul de colon este foarte graitoare"a declarat Dr. McCullough,nutritionist epidemiolog la Societatea Americana de Cancer. Dupa o analiza sistematica asupra studiilor stiintifice facute,un grup de experti de la Fundatia Mondiala de Cercetare a Cancerului a concluzionat in 2008 ca intradevar carne si produsele din carne sunt raspunzatoare in aparitia unor forme de cancer. Ei au spus ca exista dovezi clare care demonstreaza aparitia cancerului de colon in special si dovezi sugestive in aparitia altor boli cum ar fi cele de plamani,esofag,stomac si pancreas. Ei au afirmat de asemenea ca exista o stransa legatura intre consumul de carne si aparitia bolilor cronice.
DECI,CE PUII MEI MANCAM ?

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement