Cartinoi.ro

Saturday, February 6, 2010

SA MANCAM SANATOS

Sa mananci sanatos nu inseamna o nutritie stricta, nu inseamna sa slabesti intr-o maniera nerealistica sau sa te privezi de alimentele care iti plac. Sa mananci sanatos inseamna sa te simti bine, sa ai mai multa energie si sa te pastrezi cat mai sanatos posibil invatand cateva elemente de baza despre nutritie pe care sa le incorporezi in dieta ta zilnca in maniera in care iti face tie placere.
Invata sa-ti alegi tipurile de alimente care iti imbunatatesc sanatatea si sa renunti la cele care iti pot provoca afectiuni cardiace,colesterol,diabet etc. Invata sa-ti introduci in alimentatia de zi cu zi feluri de mancare sanatoasa si delicioasa.
Aici sunt cateva strategii despre cum sa ai o dieta sanatoasa:
- mananca destule calorii,dar nu prea multe-adica nu manca mai multa mancare decat corpul tau foloseste.Cantitatea de calorii zilnice necesara este in jur de 2000 dar depinde si de varsta,sex,greutate,inaltime si activitatea psihica.
-mananca o varietate mare de alimente-sa mananci sanatos inseamna sa-ti largesti varietatea de alimente folosite incercand alimente noi in special legume,fructe,cereale pe care in mod obisnuit nu le mananci.
-mananca portii mici-in special daca mananci ceva cu un continut mare de calorii. In ultimii ani portiile de mancare in restaurante s-au marit considerabil.Alege o salata copioasa in loc de spaghete,sau imparte spaghetele cu un prieten si nu comanda o portie de mancare mare.
-mananca multe vegetale,legume,fructe si cereale-sunt produse bogate in fibre,vitamine,minerale si nu contin grasimi si colesterol.Incearca sa le mananci proaspete.
-bea multa apa-corpul nostru contine in jur de 75% apa.Este o parte vitala dintr-o dieta sanatoasa.Apa ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la hidratarea organismului.
-limiteaza cantitatea de zahar si sare-inlocuieste zaharul si sarea cu cereale integrale.Majoritatea produselor alimentare in ziua de azi contin zahar.Intr-un, an daca consumi in fiecare zi o cutie de coka cola (160 calorii),greutatea ta va creste cu aprox. 7 kg.
-nu fii un strict gardian al mancarii-poti servi dulciurile favorite si cartofii prajiti cu moderatie atata timp cat constituie o parte ocazionala din dieta ta sanatoasa.Mancarea este o imensa sursa de placere iar placerea face bine la inima- chiar daca cartofii prajiti, nu.
-invata sa te misti-o dieta sanatoasa creste energia organismului si te face sa te simti bine reducand aparitia multor boli.Adaugarea catorva exercitii fizice in rutina zilnica vor face ca dieta alimentara sa dea rezultate foarte bune.
CE PUII MEI MANCAM!!!

Currently have 0 comments:


Leave a Reply

Director cool mi-am tras! Plan de Afaceri Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! toateBlogurile.ro Trafic Site a href="http://top-siteuri.ro/images/banners/top-siteuri.gif" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Director Web best hgh supplement